יו"ר איגוד רופאי המשפחה בהסתדרות הרפואית הישראלית, פרופ' שלמה וינקר, הופיע בשבוע שעבר בכנס השנתי של ההסתדרות הרפואית בשוודיה, ונשא דברים.
עוד בעניין דומה
פרופ' וינקר, המשמש גם כראש חטיבת הרפואה בקופת חולים "לאומית", הוזמן לכנס ההסתדרות הרפואית של שוודיה שנערך בשטוקהולם. לדבריו, זו היתה הפעם הראשונה שבה רופא משפחה ישראלי מרצה בכנס ארגון הרופאים השוודי.
"האווירה בכנס היתה דווקא טובה וחמה", אמר פרופ' וינקר, "לא נראו כל ביטויי עוינות כלפי ישראל"
"השתתפו בכנס כ-2,500 רופאים ממגוון רחב של התמחויות ומכל רחבי המדינה, וגם אורחים ממדינות אחרות. באירוע, שנמשך יומיים, דנו בסוגיות שונות שמעסיקות את הרפואה במאה הנוכחית", סיפר אתמול (יום א') פרופסור וינקר.
על התרשמותו מהכנס הגדול הוסיף: "פתיחת הכנס התקיימה בבית ההסתדרות הרפואית השוודית, שהוא מבנה מפואר בן למעלה מ-100 שנה. יו"ר ההסתדרות הרפואית השוודית ויו"ר הכנס, פרופסור קטרינה מאלמרוס, אירחה רופאים ממדינות נוספות ביניהם בלטו ד"ר מארי דורהם, מהארגון הרפואי האמריקאי 'קייזר פרמננטה', וכן ד"ר ג'יימס דלטון מארה"ב וד"ר אנטוני גלהר וד"ר לוק קלנסי מאירלנד.
"התבקשתי להרצות בכנס על הדרכים שננקטו בארץ, לאורך כל ההיסטוריה של מערכת הבריאות שלנו, כדי להקטין את אי השוויון. הרושם שקיבלתי הוא שההרצאה עוררה עניין בעיקר בשל גלי ההגירה ששוודיה מתמודדת עמם בעת הזו – מצב שהמקומיים לא הוכנו לו ואינם רגילים לו, ושפוגע ביכולת המערכת הרפואית השוודית לתת טיפול הוגן ושווה לכל.
"כל זאת בנוסף למצב שגם אנחנו מכירים: צמיחתה של מערכת הבריאות הפרטית השוודית והגידול שחל במספרם של אזרחי שוודיה שמחזיקים בביטוח רפואי פרטי בנוסף לביטוח הרפואי הלאומי".
האירוע התקיים על רקע חיכוך בין ממשלות ישראל לשוודיה, לאחר שורת התבטאויות של שרת החוץ השוודית, שבשבוע שעבר האשימה את ישראל ב"הוצאה להורג ללא משפט" של מחבלים פלשתינאים. "האווירה בכנס היתה דווקא טובה וחמה", אמר פרופ' וינקר, "לא נראו כל ביטויי עוינות כלפי ישראל. השיחות שקימתי עם העמיתים המארחים התנהלו באווירה טובה ואוהדת".
פרופ' וינקר הוסיף, כי "אני רואה בהופעתי בכנס הזה, במיוחד בעת הזאת, תרומה חשובה ליחסים בין ישראל לשוודיה והוכחה נוספת לכך שכאשר אין מערבים פוליטיקה עם מדע ניתן להמשיך ולקיים קשרים מצוינים כמו אלו שבין מערכת הבריאות הישראלית למערכות המקבילות במדינות אחרות בעולם".
בנוסף להרצאה העביר פרופסור וינקר סדנה על שימוש במאגרי נתונים לצרכי מחקרים רפואיים. בסדנה, שנועדה לרופאים-חוקרים שוודים, הודגש השווה והשונה שבין מאגרי הנתונים במערכת הבריאות הישראלית לזו שבמערכת השבדית, הקשיים במחקר נתונים משותפים בין ארצות שונות והאתגרים הניצבים בפני החוקרים העוסקים בחקר מאגרי הנתונים.