מחקרים

שמן קריל משפר את תפקוד תאי האפיתל בעת דלקות במעיים

מחקר מצא, כי בנוכחות דלקת במעי, שמן קריל שומר על שלמות המחסום התאי, משפר את יכולת החלמת האפיתל מפציעות ומפחית פתוגניות של E.coli

כמוסות שמן קריל (צילום: אילוסטרציה)

שמן קריל (krill oil) הוא שמן שמקורו ביצורים ימיים והוא עשיר בפוספוליפידים, אסתקסנטינים וחומצת שומן מסוג אומגה 3. מספר מחקרים מצאו כי שמן קריל יעיל לטיפול בנזקים חמצוניים ודלקתיים.

המחקר הנוכחי בוצע במטרה להעריך את היעילות של שמן קריל בהפחתת פעילות דלקתית במעיים, על ידי שיפור השלמות של המחסום האפיתליאלי, שיפור הישרדות תאי האפיתל והפחתת היכולת של Escherichia coli מסוג adherent-invasive לחולל מחלה.

תאים מסוג CACO2 ו-HT29 נחשפו לציטומיקס (cytomix – TNFα ו-IFNγ) כדי להשרות דלקת. התאים נחשפו לציטומיקס ולשמן קריל במקביל. בוצע immunofluorescence על מנת למדוד את רמות E-cadherin, ZO-1 וF-actin, אשר משקפים את שלמות המחסום התאי.

בוצעה בדיקת שריטה (Scratch test) על מנת להעריך את יכולת ההחלמה מפצעים. הישרדות התאים הוערכה בעזרת ציטומטריית זרימה (flow cytometry). החוקרים השתמשו ב-Adherent-invasive E. coli עבור מערך adhesion/invasion.

ניתוח התאים מצא, כי בתאים עם דלקת היתה ירידה בביטוי של E-cadherin ו-ZO-1, אובדן של חיבור בין תא לתא (cell-cell adhesion), ויצירה מוגברת של F-actin אשר הביאה להיווצרות סיבי לחץ (stress fibres).

שמן קריל השיב את התנאים ההתחלתיים ושיפר את יכולת ההחלמה, הפחית את יכולת ההיצמדות והפלישה של חיידקי E. coli אל תאי אפיתל ואת הישרדות החיידק בתוך מאקרופאגים. כמו כן, שמן קריל הפחית את ביטוי ה-mRNA של ציטוקינים פרו-דלקתיים תחת השראת LF82.

החוקרים סיכמו, כי שמן קריל משפר את שלמות המחסום התאי ואת החלמת תאי אפיתל המעי בנוכחות דלקת, ומגן מפני היצמדות חיידקי E. coli ופלישתם לתאי האפיתל. מתוצאות מחקר זה עולה, כי שמן קריל עשוי להיות כלי חיוני ומקורי להקלה על דלקות במעיים.

מקור:
Manuela Costanzo | Vincenzo Cesi | Enrica Prete | Anna Negroni | Francesca Palone | Salvatore Cucchiara | Salvatore Oliva | Beatrice Leter | Laura Stronati; Krill oil reduces intestinal inflammation by improving epithelial integrity and impairing adherent-invasive Escherichia colipathogenicity; Digestive and Liver Disease, Available online 28 September 2015

נושאים קשורים:  מחקרים,  שמן קריל,  קריל,  אומגה 3,  נזק חמצוני,  דלקת במעי,  E. coli,  E-cadherin,  ZO-1,  F-actin,  סיב לחץ
תגובות