חדשות

מחקר מקיף: דיאטה ללא שומנים יעילה יותר מדיאטה ללא פחמימות

מחקר בריטי שהשווה בין נבדקים שהפחיתו צריכת פחמימות לעומת נבדקים שהפחיתו צריכת שומן מצא, כי הקבוצה השנייה הורידה משקל רב יותר, מהר יותר

דיאטה, הורדה במשקל (צילום: אילוסטרציה)

צמצום בצריכת כמות השומן בתפריט היומי מביאה להפחתה גדולה יותר במשקל העודף של הגוף, לעומת צמצום בצריכת פחמימות; כך נטען במחקר חדש שפורסם בסוף השבוע שעבר בכתב העת Cell Metabolism.

את המחקר הוביל ד"ר קוין הול (Kevin Hall) מהמכון לסוכרת, מחלות כליה ועיכול במכוני הבריאות הלאומיים של ארה"ב (NIH).

החוקרים ציינו עם זאת, כי הדיאטה היעילה ביותר היא זו שבה בני האדם דבקים לאורך תקופה ממושכת

החוקרים מדדו, ניתחו ושקלו כל חתיכת מזון שמשתתפי המחקר (19 איש) הכניסו לפיהם, מדדו דקות של פעילות גופנית, נשימות וכן ביצעו סריקות-מוח לנבדקים, במטרה להשווות את השפעות מזון שהכיל שומן לבין מזון שהתבסס על פחמימות.

משתתפי המחקר נדרשו להגביל עצמם לצריכת 2,709 קלוריות ביום. החוקרים מצאו כי הפחתה בצריכת השומן השיגה תוצאה חיובית מבחינת מטרת הדיאטה בתוך 6 ימים. אלו שצרכו מזון פחות שמן השילו ממשקלם 463 גרם כבר לאחר ששה ימים – וב-80% יותר מאלו שצמצמו בצריכת פחמימות.

ההשוואה העלתה בסך הכל, כי שתי הדיאטות שבהן נקטו משתתפי המחקר אכן הביאו להפחתה במשקל הגוף אבל זו שבה צומצמה צריכת השומן בפריטי המזון – הביאה לירידה הגדולה ביותר במשקל העודף. החוקרים ציינו עם זאת, כי הדיאטה היעילה ביותר היא זו שבה בני האדם דבקים לאורך תקופה ממושכת.

הנושא עצמו מצוי כבר שנים במחלוקת. מקובלת הגישה שצמצום צריכת פחמימות מאפשרת להיפטר מעודף משקל במיוחד במותניים, מאחר שהיא משנה את המטבוליזם של הגוף.

לקריאה נוספת לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  דיאטה,  דיאטת אטקינס,  פחמימות,  שומן,  משקל יתר
תגובות
אנונימי/ת
17.08.2015, 13:23

קודם כל, נכתב שבמצב ההתחלתי הדיאטה הייתה של 2,700 קלוריות ולאחר מכן היו צריכים את התצרוכת הקלורית בשליש.
חוץ מזה, לא הייתי קורא למחקר שנעשה על 19 איש למשך שבועיים כ"מחקר מקיף".
ודבר אחרון- אם באתר אינטרנט רפואי עסקינן, אין כל כך מה לדבר על יעילות לפני שיש תוצאים ארוכי טווח (תחלואה, תמותה).
כך שהכותרת מאוד בומבסטית ללא שום כיסוי

07.10.2015, 15:57

כפי שהעיר קודמי זהו מחקר קטן ולא מקיף.
שנית, נמצאו רק לאחרונה מספר מחקרים הפוכים, התומכים בדיאטה דלת פחמימות כיעילה יותר מדיאטה דלת שומנים, הן לגבי הפחתת משקל ושיפור גורמי סיכון קרדיווסקולריים (http://annals.org/article.aspx?articleid=1900694) והן לגבי טיפול בחולים עם סוכרת סוג 2 (http://care.diabetesjournals.org/content/early/2014/07/22/dc14-0845).

לעניות דעתי, בשני סוגי התוצאות נדרשים מחקרים רחבי היקף ומדויקים יותר. כפי הנראה, עיקר הירידה במשקל ושאר הפרמטרים החיוביים נובעים בעיקר, מיכולת העמידה בדיאטה. בנוסף, יש הבדל בין כאלה שהתחילה אצלם עמידות מסוימת לאינסולין ובתחילת התהליך יגיבו פחות טוב לדיאטה מרובת שומנים, לעומת אחרים שיכולים להגיב לה טוב כבר מתחילת הדיאטה.
מניסיוני, כדאי למטפל לשים לב לפרמטרים הללו, בזמן התאמת הדיאטה למטופל (מלבד העדפות של טעם וכולי).
ציון