צמצום בצריכת כמות השומן בתפריט היומי מביאה להפחתה גדולה יותר במשקל העודף של הגוף, לעומת צמצום בצריכת פחמימות; כך נטען במחקר חדש שפורסם בסוף השבוע שעבר בכתב העת Cell Metabolism.
עוד בעניין דומה
את המחקר הוביל ד"ר קוין הול (Kevin Hall) מהמכון לסוכרת, מחלות כליה ועיכול במכוני הבריאות הלאומיים של ארה"ב (NIH).
החוקרים ציינו עם זאת, כי הדיאטה היעילה ביותר היא זו שבה בני האדם דבקים לאורך תקופה ממושכת
החוקרים מדדו, ניתחו ושקלו כל חתיכת מזון שמשתתפי המחקר (19 איש) הכניסו לפיהם, מדדו דקות של פעילות גופנית, נשימות וכן ביצעו סריקות-מוח לנבדקים, במטרה להשווות את השפעות מזון שהכיל שומן לבין מזון שהתבסס על פחמימות.
משתתפי המחקר נדרשו להגביל עצמם לצריכת 2,709 קלוריות ביום. החוקרים מצאו כי הפחתה בצריכת השומן השיגה תוצאה חיובית מבחינת מטרת הדיאטה בתוך 6 ימים. אלו שצרכו מזון פחות שמן השילו ממשקלם 463 גרם כבר לאחר ששה ימים – וב-80% יותר מאלו שצמצמו בצריכת פחמימות.
ההשוואה העלתה בסך הכל, כי שתי הדיאטות שבהן נקטו משתתפי המחקר אכן הביאו להפחתה במשקל הגוף אבל זו שבה צומצמה צריכת השומן בפריטי המזון – הביאה לירידה הגדולה ביותר במשקל העודף. החוקרים ציינו עם זאת, כי הדיאטה היעילה ביותר היא זו שבה בני האדם דבקים לאורך תקופה ממושכת.
הנושא עצמו מצוי כבר שנים במחלוקת. מקובלת הגישה שצמצום צריכת פחמימות מאפשרת להיפטר מעודף משקל במיוחד במותניים, מאחר שהיא משנה את המטבוליזם של הגוף.