חדשות

"גלובס": כחלון מתנגד לשר"פ לבתי החולים הציבוריים; צפוי עימות עם ח"כ ליצמן

ח"כ כחלון, ראש מפלגת "כולנו", הביע בעבר דברים נחרצים נגד שר"פ בבתי החולים הציבוריים, מה שמציב אותו על מסלול התנגשות עם ח"כ יעקב ליצמן ("יהדות התורה"), המיועד לתפקיד סגן שר הבריאות; "כולנו": "תומכים בהרחבת הפעילות לקיצור תורים במסגרת המשמרת השנייה בבתי החולים הציבוריים"

משה כחלון, ראש תנועת "כולנו", בכנס בחירות (צילום: פלאש 90)

משה כחלון, יו"ר מפלגת "כולנו", שהוזכר כמיועד לתפקיד שר האוצר הבא, הודיע כי הוא מתנגד להפעלת שר"פ במערכת הבריאות הציבורית; כחלון אמר את הדברים בתשובה לפניית העיתון הכלכלי "גלובס" בנושא.

העיתון מדווח היום (יום ב'), כי כחלון כבר הביע בעבר התנגדות נחרצת למודל השר"פ, אבל במערכת הבחירות עצמה לא התבטא בנושא ספציפי זה. עם זאת, כפי שדווח ב"דוקטורס אונלי", ב"שולחן עגול" שקיים כחלון במהלך מערכת הבחירות עם נציגי הר"י הוא האשים את המדינה על ש"הזניחה אוכלוסיות שלמות" , הודה שלאף אחד במערכת הפוליטית אין למעשה תוכניות ספציפיות עבור הבריאות, והדגיש שתפיסת עולמו מכניסה לסל הנושאים שיש לטפל בהם גם את סוגיית הבריאות.

באירוע שקיימה הר"י, הודיע כחלון כי אם וכאשר יגיע הרגע יתייעץ עם הר"י איך לשקם את מערכת הבריאות: "אתם יכולים לראות בי בעל ברית"

כחלון הוסיף ואמר באירוע, שאם וכאשר יגיע הרגע יתייעץ עם הר"י איך לשקם את מערכת הבריאות: "אתם יכולים לראות בי בעל ברית", הצהיר כחלון והוסיף: "מערכת הבריאות זקוקה לשוק חשמלי" .

כעת, על רקע הודעתו של ח"כ יעקב ליצמן ("יהדות התורה") כי הוא מעוניין בתיק הבריאות ובכוונתו דווקא לקדם את הכנסת השר"פ לבתי החולים הציבוריים – העריך העיתון כי צפוי בין השניים עימות.

"אנו מתנגדים להפעלת שר"פ במערכת הציבורית", הודיעה מפלגת "כולנו" לעיתון הכלכלי "אנחנו תומכים בהרחבת הפעילות לקיצור תורים במסגרת המשמרת השנייה בבתי החולים הציבוריים, תוך ניצול יעיל של התשתיות במימון ציבורי מלא - ללא כל תשלום פרטי מהחולים".

העיתון מדווח עוד, כי בכנס הרצליה שנערך ביוני האחרון, לפני ההודעה על הקדמת הבחירות, השמיע כחלון דברים חריפים נגד השר"פ: "זה יהיה דבר איום אם יאפשרו לעשות שר"פ או תיירות מרפא בבתי חולים ציבוריים. שמישהו ינסה לדמיין את התחושה של קשיש חולה ששילם 60 שנה מסים ושלח ילדים לצבא ובכסף שלו בנו בתי חולים - וכשהוא בא לבדיקה אומרים לו לחזור בעוד חצי שנה. וכשהוא יוצא, בא מישהו שיודע לתת 10,000 דולר ומקבל את אותה הבדיקה באותו הערב. זו אכזריות לשמה... לבוא לאנשים שכל החיים שלהם תרמו ולומר להם שהם לא נחשבים, שיש שווים יותר? השתגענו? זו המדינה שאנחנו רוצים לחיות בה? אני יודע, יש קשיים לבתי החולים וצריך לעזור להם, אבל לא על חשבון החלשים".

"גלובס" ציין בדיווחו, כי יתכן שכחלון יסכים לשנות דעתו בתמורה לתמיכה של ליצמן ברפורמות אחרות שהוא יוזם. ליצמן עצמו עלול לעמוד בפני אופוזיציה לוחמנית בכנסת בנושא, על רקע מסקנות ועדת גרמן והדיון הציבורי בנושא השר"פ.

לדיווח המלא ב"גלובס" לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  מפלגת "כולנו",  מפלגת "יהדות התורה",  שר''פ,  רפואה פרטית,  רפואה ציבורית,  ועדת גרמן,  שר הבריאות יעקב ליצמן,  שר האוצר משה כחלון
תגובות
אנונימי/ת
24.03.2015, 15:35

שום שר אוצר ו/או וועדת כספים לא יקצו את הכספים הנדרשים לקיצור תורים, כפי שכחלון דורש. מאז ומתמיד היה (ויהיה) פער בזמינות שירותים (חינוך, דיור, תזונה, בריאות ותרבות) בין עשירים ועניים. שר"פ הוא מקור הכנסה לבתי החולים שיאפשר מתן שירות טוב יותר לכולם. צריך לדאוג לרגולציה נכונה שתמנע חזיריות!