חדשות

דיווח: משרד הבריאות יפסיק עבודת יחידת צנתורי המוח ב"איכילוב" בחודש הבא

הסיבה: יחסי העבודה העכורים בעקבות סכסוך בין מנהל היחידה, ד"ר שמעון מימון, להנהלת ביה"ח, שהגיעו לשיאם בראיון לתוכנית "עובדה"; לפי הדיווח ב"דה-מרקר", הוועדה החלה עבודתה באוגוסט 2014, וקיבלה את בקשת מנהל "איכילוב", פרופ' גבי ברבש, להפסיק את הפעילות ביחידה

מנחת בית החולים איכילוב. (מקור: ויקיפדיה)

משרד הבריאות אימץ המלצה של ועדת בדיקה פנימית, והחליט לסגור החל מה-1 באפריל את היחידה לנוירו-רדיולוגיה פולשנית במרכז הרפואי "איכילוב תל-אביב", בה מבוצעים בין השאר צנתורי מוח. הסיבה: מערכת יחסים עכורה בין הרופאים המועסקים בה לבין ההנהלה ורופאים אחרים.

היומון "דה מרקר" מדווח היום (ה'), כי ועדת הבדיקה במשרד הבריאות קיבלה את בקשת מנהל בית החולים, פרופ' גבי ברבש, בנושא זה. משמעות ההחלטה היא, כי החל מאפריל לא יבוצעו ביחידה צנתורים במקרים של שבץ מוחי.

תגובתו של ד"ר מימון: "ההליך אינו חוקי כיוון שהוועדה קיימה דיון שני, עליו לא ידעתי, ומבלי שנתנה לי זכות תגובה"

על-פי הדיווח ב"דה מרקר", משרד הבריאות הורה להפסיק גם את הטיפול האלקטיבי וגם את הטיפול במקרי חרום ולא להעביר מטופלים הזקוקים לו לאיכילוב. במקום זאת, הם ייקלטו בבתי חולים אחרים באזור המרכז.

ועדת הבדיקה החלה בעבודתה באוגוסט 2014, משנודעו הפרטים על היחסים העכורים בין הרופאים השוררים ביחידה זאת – בעיקר בין מנהל היחידה ד"ר שמעון מימון, לבין הנהלת בית החולים, וגם בינו לבין מנהליו הישירים ועמיתים.

על-פי "דה מרקר", היחסים העכורים נמשכים כבר שנים. אלו כללו גם הליכים משפטיים הדדיים. שיא המשבר נרשם בתוכנית הטלוויזיה "עובדה" בערוץ 2 בחודש שעבר, במהלכה מתחו ד"ר מימון, והרופאה הבכירה ד"ר ליאנה בני-עדני, ביקורת חריפה על הנהלת המוסד הרפואי ועל רופאים עמיתים.

המסקנות הראשונות של ועדת הבדיקה הוגשו להנהלת משרד הבריאות לפני כארבעה חודשים. הוועדה ציינה בהן, כי היחסים העכורים עלולים להגיע לכדי סיכון חיי מטופלים. ההמלצה הראשונה היתה להפסיק את הפעילות בנוירו-רדיולוגיה פולשנית, למעט כשמדובר במקרי חירום ושבץ מוחי.

לאחר הגשת ההמלצות הראשוניות, החליטה הוועדה בתום התכנסות נוספת, שכל הפעילות ביחידה תופסק, ועתה נקבע לכך מועד.

תגובת ד"ר מימון כפי שמצטט העיתון: "מההחלטה עולות שאלות קשות על הגינות ותום לב של משרד הבריאות. מסקנות הוועדה לא הובאו לידיעתי למרות בקשות מפורשות. ההליך אינו חוקי כיוון שהוועדה קיימה דיון שני, עליו לא ידעתי, ומבלי שנתנה לי זכות תגובה. חלק מהדברים שנאמרו שם – הם שקרים קשים ללא כל בסיס. משרד הבריאות נוהג תוך הפרה חוזרת של כללי מנהל תקין. עד כה כל החומר בנושא הזה הועלם מעיני. בכוונתי לפעול באמצעים משפטיים".

נושאים קשורים:  חדשות,  ד"ר שמעון מימון,  משרד הבריאות,  צנתורי מוח,  פרופ' גבי ברבש,  ועדת בדיקה,  "עובדה",  המרכז הרפואי איכילוב-תל אביב
תגובות
אנונימי/ת
12.03.2015, 20:41

משרד הבריאות פועל למען ברבש ולא למען החולים...

אנונימי/ת
12.03.2015, 20:41

משרד הבריאות פועל למען ברבש ולא למען החולים...

12.03.2015, 21:01

בהצלחה לכל דוברי האמת.
נראה שגם לרפואה - אור השמש הוא החיטוי הטוב ביותר.

אנונימי/ת
12.03.2015, 21:24

רופאים חיים ועובדים במערכת היררכית נוקשה. זה לחם חוקנו.
ללא הירכיה נוקשה זו - חולים מתים.

שני הרופאים הנ"ל רואים את עצמם מעל לצורת הניהול של בתי-חולים בכל רחבי העולם.
או שאתה מתיישר עם המערכת או שתמצא מקום אחר שיכבד את הדרישות שלך.

ומילה על פרופ ברבש. הוא מנהל בחסד, מבריק, אבל מאוד קשוח. פגיעה בשרשרת הניהול של בית החולים, גם אם אתה צודק, איננה מקובלת עליו בשום צורה.
ובצדק.

אנונימי/ת
12.03.2015, 23:06

הגיע הזמן שגם במערכת הרפואה תהיה הגנה לחושפי השחיתות.

אנונימי/ת
14.03.2015, 00:27

אם אילנה דיין הייתה צריכה ניתוח נוירוכירורגי תהיו בטוחים שהיא הייתה מחפשת למי לתת מעטפה ולא מחכה חודשים בתור. מעצבן? נכון אבל זו האמת.
פשוטה מציאותית ולא מצתדקת.

אנונימי/ת
09.07.2018, 09:10

מהיכרות אישית גם כמטופל עם הפרסונה...גם בבלינסון הסתבך והכל אמת מה שאומרים עליו...מנסיון

אנונימי/ת
10.07.2018, 01:01

ד"ר מיימון, למרות ש"אינו הולך בתלם", הוא מקצוען לעילה ועילה. עוד בזמן שעבד בבילינסון, הוא הציל חיים כולל פרסונל רפואי שלקו באירוע מוחי , זאת על אפו וחמתו של מנהל בית החולים דאז דני אופנהיים. בואו נשאל את בית החולים איכילוב ומשרד הבריאות מה המשמעות להשאיר את בית החולים ללא מחלקה נאורורדיולוגית ? מרכז כזה אשר מנקז אוכלוסיה של מאות אלפי תושבים "מתחשבן" עם רופא מקצוען זאת על חשבון החולים הנזקקים בדחיפות לצנתור מוחי להצלת חיים. מה קודם למה ? הקרבה של מאות חולים הלוקים באירוע מוחי על פני מניעים אגואיסטים של מעמד ויוקרה ? ושלא יספרו לנו שהחולים יועברו לבתי חולים "שכנים" עם מעבדות צנתורים נאורורדיולוגיות. כ"א יודע ומבין מה ההשלכות של העברה שכזו גם בעולם שכולו טוב, על אחת כמה וכמה בעולמנו הפסאודו רפואי. הגיע הזמן לשנות שיקולים ולהמיר תסביכי גדלות במיצוי הפוטנציאל הרפואי הקיים שאינו מיושם בשל צרות עיין ותו לא.

אנונימי/ת
10.07.2018, 09:03

מקצועיות וכשרון בבצוע פעולות נוירורדיולוגיות פולשניות אינם מצרך נפוץ.
מיומנויותיו אלה של ד"ר מימון אינן מוטלות בספק
כל מרכז רפואי שינצלן עבור החולים הנזקקים לשרות זה ינגיש יכולות
קריטיות איכותיות ויצא נשכר,תרתי משמע.