"יש צורך להוסיף תקנים לרופאים מבלי לקשר זאת למספר המיטות. יש גם צורך להוסיף רופאים לחדרי המיון, אבל יש מקום לעשות סדר בבתי החולים בכל הקשור למיטות במחלקות שבהן ניתן למעשה לצמצם מבלי לפגוע באיכות השירות למטופלים – ולהעביר מיטות שיתפנו למחלקות אחרות שבהן הן נדרשות יותר".
עוד בעניין דומה
כך אמר השבוע ח"כ יעקב ליצמן, יו"ר "יהדות התורה", בדיוני שולחן עגול עם בכירי הרופאים וראשי ההסתדרות הרפואית, במסגרת סדרת הפגישות שהר"י יזמה עם ראשי המפלגות והרשימות הרצות בבחירות לכנסת ה-20.
ח"כ ליצמן אמר בשבועות האחרונים כי הוא רואה עצמו מועמד לכהן כסגן שר הבריאות (ושר הבריאות בפועל) בממשלה הבאה
בפגישות מציגים הרופאים שאלות בנוגע לתחלואיה של מערכת הבריאות וכיצד יש בדעתם של המועמדים לכנסת לפתור את הבעיות הללו אם וכאשר יגיעו לכנסת או ייקראו למלא את תפקיד שר הבריאות בממשלה הבאה. ח"כ ליצמן אמר בשבועות האחרונים כי הוא רואה עצמו מועמד לכהן כסגן שר הבריאות (ושר הבריאות בפועל) בממשלה הבאה.
סדרת המפגשים נפתחה בתחילת השבוע. המפגש עם ח"כ ליצמן היה השני בה – הפגישה הראשונה היתה עם משה כחלון "("כולנו"). הפגישה השלישית שנקבעה עם ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג ("המחנה הציוני") נדחתה ליום חמישי הבא, ה-26 בפברואר.
בפגישה עם ליצמן השתתפו יו"ר ההסתדרות הרפואית ד"ר ליאוניד אידלמן; מזכ"לית הר"י עורכת הדין לאה ופנר; ד"ר תמי קרני, יו"ר הלשכה לאתיקה וכירורגית בהכשרתה; פרופסור יעקב סוסנה יו"ר איגוד הרדיולוגים ורופא ב"הדסה"; פרופסור כרמל ערמון, מנהל המחלקה הנוירולוגית ב"אסף הרופא"; פרופסור ציון חגי, סגן יו"ר הר"י ומנהל מחלקת נשים ויולדות ב"קפלן"; ד"ר צאקי זיו-נר, מנהל המחלקה לשיקום אורתופדי ב"שיבא"; ד"ר נעם בנימין, סגן יו"ר הר"י מבית החולים "העמק"; ד"ר משה קוסטינר, סגן יו"ר הר"י ויו"ר ארגון רופאי שירותי בריאות כללית; פרופסור אליעזר רחמילביץ , המטולוג; וד"ר דרור דיקר, מנהל פנימית ד' ב"השרון" ויו"ר האיגוד לרפואה פנימית בהר"י.
ליצמן אמר מיד בפתח דבריו, כי "מערכת הבריאות בישראל חולה מאוד" ובהמשך שב והודיע כי ברצונו לחזור ולעמוד בראש משרד בריאות. "אני מכריז בזה כי כאשר אתמנה לתפקיד, אקיים עוד בלילה הראשון ביקור פתע באחד מבתי החולים", הודיע ליצמן.
בהמשך אמר למאזיניו: "אין ספק שיש צורך בהרבה כסף למערכת הבריאות אבל אל תחלמו שיתרחשו בה מהפכות. המדינה עברה שנתיים בלי ריסון תקציבי, כך שברור כי בתקציב 2016 יהיה צורך להטיל גזירות על הציבור".
הוא הודיע כי בכוונתו, אם ימונה לתפקיד, להמשיך ברפורמה שבה החל בתחום טיפולי השיניים – להרחיבה עד בני 18 וגם להכליל בה את הקשישים. בנושא זה, שבו שמע מחמאות ממארחיו בדיון, החל לטפל לפני שסיים את תפקידו כסגן-שר הבריאות וכאחראי על המשרד בממשלה שלפני האחרונה.
כן הודיע ליצמן, ש"הכללת ביטוח סיעוד ממשלתי חייב להיות בהסכם הקואליציוני הבא, ולא יעזור לאף אחד שינסה למנוע זאת". עוד אמר שלדעתו יש להעלות את מס הבריאות אפילו ב-0.7%. "אני יודע שיהיו מאבקים אבל אני עקשן לא קטן, ולא אוותר על הביטוח הסיעודי".
ליצמן הודיע שהוא בעד שר"פ "ואני לא פוחד לומר זאת". הוא העיר: "כבר היום יש למעשה שר"פ. אני בעד לחייב רופאים בכירים להיות כל הזמן בבית החולים הציבורי ולא 'לדפוק שעון' בצהריים לעבור את הכביש ולהתחיל לעבוד במסגרת השר"פ. אני בעד משכורות גבוהות לרופאים המומחים הטובים ביותר. הלוואי שהיו עוד 5 רופאים כמו פרופסור גידי סער (ששכרו מגיע ל-105 אלף שקל אבל הוא פול-טיימר במחלקת כירורגיית לב בסורוקה – ד.א.)". "יש צורך להכניס סדר במערכת הבריאות ואז אפשר יהיה לקבל כסף מהאוצר" הוסיף ואמר.
ליצמן הודיע שהוא בעד שר"פ "ואני לא פוחד לומר זאת"
בהתייחסו ל"הדסה" סיפר סגן-שר הבריאות לשעבר: "בשעתו הצעתי בוועדת הכספים לאסור למשך שנה על כל בתי החולים בארץ לאפשר מעבר של רופאים מהדסה - ואני חושב שמהלך כזה היה דווקא עוזר לבית החולים הירושלמי. בלעדיו לא תהיה בירושלים רפואה טובה. לא אתן למכור את הדסה הר הצופים לקופות החולים ואני נגד החרמת קופות מסוימות על-ידי הדסה ולהיפך. אילו טיפלו בנושאים הללו במועד הנכון, לא היינו מגיעים למצב החמור שבו היה בית החולים. אגב: אני הזדהיתי עם רופאי הדסה במאבקם".
הוא הוסיף ואמר: "יהיה צורך לאשר ליותר בתי חולים ציוד טכנולוגי מתקדם כמו למשל PET-CT. אני אישרתי , בשעתו, לכמה בתי חולים לרכוש את המערכת הזאת בניגוד לעמדת האוצר".
עוד אמר ח"כ ליצמן שלדעתו יש צורך לפתור את נושא השיקום ("זוהי אחת הבעיות הגדולות שיש להתמודד עמן, במיוחד בפריפריה"). כמו כן, הביע דעה חיובית להצעה לחייב הפניית שיעור מסוים מכל התרומות לבתי החולים במרכז הארץ – לטובת בתי החולים בפריפריה. אני יודע שמצפה לי – אם אתמנה – המון עבודה,. זה אתגר קשה ואני מוכן להתמודד עמו".