צוות חוקרים מהמרכז לבקרה ולמניעת מחלות בארה"ב (CDC) ומבית החולים של אוניברסיטת קנזס, גילה ואיפיין באחרונה נגיף שגרם למחלה שלא היתה מוכרת עד כה.
עוד בעניין דומה
בהודעה שפורסמה שלשום (יום ג') בתקשורת הבינלאומית נכתב, כי המחלה הביאה למותו של אדם אחד לפני ששה חודשים במדינת קנזס ורק עתה הובררה סיבת מחלתו, וכי מדובר בנגיף שמועבר בידי קרציות. המדענים העניקו לנגיף את השם "וירוס בורבון" משום שנתגלה במחוז בורבון (Bourbon).
הגבר שנדבק בנגיף חלה בקיץ. מדמו נלקחו דגימות למעבדה כדי לנסות ולפענח את תעלומת מותו, משום שרופאיו לא הצליחו להסביר את סיבת המוות. בדיווח נמסר, כי מדובר בנגיף שכמעט כל מאפייניו דומים לנגיף אחר הידוע בשם heartland virus, שגם אותו מעבירות קרציות.
בשני המקרים היה מדובר בתסמינים דומים: חום גבוה מאוד, בחילות וחוסר רצון לאכול. החולה מת מקריסת מערכות בגופו.