חדשות

ועדת סל התרופות פירסמה דירוג ראשוני של תרופות בהן דנה

הוועדה, בראשות פרופ' יונתן הלוי, קיימה עד כה 6 ישיבות, ודירגה התרופות לקראת הדיונים הבאים; תגיש המלצות עד סוף דצמבר

ועדת סל התרופות פירסמה אתמול (יום ד') עוד החלטות מ-4 ישיבות העבודה שקיימה (עד כה התקיימו שש ישיבות) שבהן העניקה דירוג ראשוני לתרופות, טיפולים וטכנולוגיות חדשות, המועמדות להיכלל בסל לשנת 2015. את שני הדירוגים הגבוהים ביותר - A9 ו-A8/9 - קיבלו 55 תרופות וטכנולוגיות (18 מהן בדירוג A9 ו-37 בדירוג A8/9). רק בתום שלבי הדיונים הבאים ייקבע הרכב סל התרופות הסופי.

בין מקבלי דירוג A9 ב-4 הישיבות האחרונות:

- סקר יילודים לגילוי מוקדם של חסר תפקוד חיסוני (SCID- Severe Combined Immunodeficiency) התסמונת המוכרת יותר בכינויה "ילדי הבועה" . הכללת הסקר לעניין הזה בסל הוצגה גם בדיוני הוועדה בשנה שעברה, אולם לא אושרה.

- בדיקות סקר לגילוי נשאים של מחלות גנטיות באוכלוסיה הכללית, שבהן שיעור נשאות עומד על 1:60. בין השאר: סקר נשאות לתסמונת אשר (Usher Syndrome) – לקות שמיעה ראשונית עם מחלת העיניים רטיניטיטיס פיגמנט וכן חסר באנזים MTHFR הגורם לקרישיות יתר.

- שלוש תרופות שכבר נכללות בסל למניעת קרישת דם אחרי ניתוחי החלפת ברך וירך – ועתה עלתה מועמדותן גם עבור חולי לב, למניעת שבץ ותסחיף סיסטמי עבור חולים עם פרפור עליות. השלוש הן: Pradexa, Eliquis ו-Xarelto.

- מערכת לב מלאכותי כגישור לפני השתלה וגם כפתרון מסוים למחסור באיברים להשתלה.

- טכנולוגית "סוגר אוזנית עליה שמאלית" הכלולה כבר בסל ועתה עלתה מדרגה כמועמדת במסגרת הרחבת ההכללה. מיועדת לחולים הסובלים מדימום ספונטני מסכן חיים או מסכן-איבר ללא טיפול בנוגדי קרישה. כמו כן, מועמדת טכנולוגיה זאת (אבל בדירוג A8/9) להיכלל בסל עבור חולי פרפור פרוזדורים בעלי רמת סיכון בינונית לשבץ מוחי שאינם יכולים להיות מטופלים בנוגדי קרישה.

- בדיקות סקר לגילוי מוקדם של מפרצת אאורטלית (באבי העורקים) ביטנית באמצעות אולטראסונד, כמו זו שגרמה למותו של הזמר אריק איינשטיין. האוכלוסייה המיועדת לבדיקה הזאת כולל גברים בקבוצת הגיל 74-65, שעישנו בעבר או מעשנים גם כיום.

- בתחום האונקולוגיה (גידולים סולידיים) את ה-Zykadia לטיפול בחולי סרטן ריאה מסוג ALK positive NSCLC

- טיפולי שיניים מונעים ומשמרים לילדים (במסגרת הרחבת הרפורמה בטיפולי השיניים באורח הדרגתי). כיום כלולים בסל טיפולים אלו לילדים עד גיל 12. הדירוג שניתן עתה הוא להרחבה אוכלוסיית היעד, עד גיל 14.

- ל-Ilaris הרחבת התכשיר הכלול בסל לטיפול גם ב-SJIA – Systemic Juvenile idiopathic Arthritis.

- התרופה Keytruda לטיפול תומך במלנומה רפרקטורית – אולם הוועדה ביקשה חוות דעת מומחים לגבי הרצף הטיפולי הצפוי וכן לגבי קבוצות החולים שמתאימות לה. כנ"ל גם לגבי Opvido לטיפול במלנומה מתקדמת או גרורתית.

- Gazyva כטיפול קו ראשון לחולי לוקמיה לימפוציטית כרונית (מסוג CLL).

- תכשיר לטיפול בהפרעות מולדות בסינתזה של חומצת מרה.

בין הטכנולוגיות שקיבלו דירוג A8/9י : Sativex לטיפול בכאב נוירופתי בחולי טרשת נפוצה; להרחיב את מסגרת ההכללה בסל של תכשיר הבוטוקס לטיפול בהזעת יתר (היפר-הידרוזיס); התכשיר Entyvio לטיפול במחלת קרוהן וקוליטיס כיבי; פורמולת הזנה לחולי אטאקסיה טלנגיקטאזיה (AT) ופורמולות מזון המכילות סיבים לחולים מוזנים באמצעות צנתר אנטרלי; הרחבת מסגרת ההכללה בסל של התכשיר Nephrocare כמזון ייעודי למטופלי דיאליזה ו-Phlexy כתוזנה לילדים ומבוגרים חולי PKU (פנילקטונוריה);

הרחבת ההכללה בסל של Brilinta למניעת אירועים אתרותרומבוטיים בחולים עם תסמונת ACS חריפה עם או ללא עליית מקטע ST וגם לחולים שקיימת לגביהם עדות למחלה כלילית טרשתית; הרחבת ההכללה בסל של Inspra לטיפול בחולי לב הסובלים מאי ספיקת לב דרגה NYHA II שפיתחו תופעות לוואי בעקבות טיפול ב-Spironolactone; הרחבת ההכללה בסל של Xgeva עבור כלל חולי סרטן הסובלים מגרורות בעצמות על רקע גידולים סולידיים (הוועדה ביקשה לספק לה נתוני פילוח לגבי סוגי הסרטן – שד, ריאה וכלל הגידולים הממאירים הסולידיים); התכשיר Defitelio לטיפול בחולים העוברים השתלת מח עצם.

כמו כן דירגה הוועדה ב-A8/9 בין היתר: ביצוע קולונוסקופיה כבדיקת סקר למניעת סרטן המעי הגס בבני 75-50 , כלומר המטופל יוכל לבחור אותה במקביל לבדיקת דם סמוי וכן הרחבת ההכללה של ה-Oxaliplatin וה-Irinotecan גם לטיפול בחולי סרטן לבלב מתקדם; Stivarge לטיפול בסרקומה מסוג GIST כקו טיפול מתקדם; הרחבת ההכללה בסל של אווסטין לחולות סרטן עמיד או רגיש לפלטינום מסוג סרטן שחלה אפיתליאלי חוזר, סרטן חצוצרות חוזר וסרטן פריטוניאלי ראשוני חוזר. דירוג זה גם ניתן לתכשיר Lynparza לטיפול בסרטן שחלה PSR וסרטן שד (רגישות לגן BRCA). הרחבת ההכללה בסל של Nexavar לטיפול בסרטן מתקדם מקומי או גרורתי של תירואיד מסוג DTC עמיד ליוד רדיואקטיבי. וכן Xtandi כקו טיפול מתקדם לאחר כימותרפיה עבור חולי סרטן ערמונית; הרחבת ההכללה בסל של Pradexa ,Eliquis ו-Xarelto גם כטיפול בפקקת ורידים עמוקים (DVT) ותסחיף ריאתי – ולמניעתן; התכשיר Novothirteen לטיפול בחסר מולד בפקטור הקרישה 13.

הוועדה הציבורית, בראשות פרופסור יונתן הלוי מנהל "שערי צדק", אמורה לסיים את הדיונים ולהגיש את הרשימה הסופית של התרופות והטכנולוגיות הנוספות שיכללו בסל הבריאות 2015 עד סוף דצמבר.

להלן קישור להחלטות שהתקבלו בישיבה בתאריך ה-29.10.14:
http://www.health.gov.il/Services/Committee/vsal/HBS2015/DocLib/sal29102014.pdf

להלן קישור להחלטות שהתקבלו בישיבה בתאריך ה-30.10.14:
http://www.health.gov.il/Services/Committee/vsal/HBS2015/DocLib/sal30102014.pdf

להלן קישור להחלטות שהתקבלו בישיבה בתאריך ה-2.11.14:
http://www.health.gov.il/Services/Committee/vsal/HBS2015/DocLib/sal02112014.pdf

להלן קישור להחלטות שהתקבלו בישיבה בתאריך ה-3.11.14:
http://www.health.gov.il/Services/Committee/vsal/HBS2015/DocLib/sal03112014.pdf

 

נושאים קשורים:  חדשות,  פרופסור יונתן הלוי,  ועדת סל התרופות,  סל התרופות 2015,  ועדת סל התרופות 2015,  דירוג תרופות
תגובות