ארבעה רופאים בכירים מהמרכז הרפואי "שערי צדק" בירושלים קיימו סיור באתיופיה, במסגרת תוכנית שיזם ארגון ה"ג'וינט העולמי" כחלק ממאמציו לחזק את מערכת הרפואה במדינה האפריקאית. הארבעה הם: מנכ"ל בית החולים פרופסור יונתן הלוי; סמנכ"ל הרפואה ד"ר עופר מרין; מנהל האגף לרפואת ילדים פרופסור יחיאל שלזינגר וקרדיולוג הילדים ד"ר דני פינק.
עוד בעניין דומה
הקבוצה נפגשה עם בכירים במשרד הבריאות האתיופי, מנהלי בתי חולים ודיקנים של בתי הספר לרפואה במדינה, על מנת להכיר את מערכת הרפואה המתפתחת בה ואת צרכיה.
"הבנו שהעזרה הטובה ביותר שנוכל לספק תהיה בהכשרת רופאים", מסר ד"ר מרין. "באתיופיה יש היום כ-2,000 רופאים המשרתים אוכלוסייה המונה מעל 90 מיליון תושבים. פחות מ-900 מהרופאים הם רופאים מומחים. בישראל, לצורך השוואה, יש כ-30,000 רופאים המשרתים אוכלוסייה של 8 מיליון תושבים".
המשלחת הגיעה להסכמה עם משרד הבריאות האתיופי, לפיה רופאים שיעברו הכשרה במשך שנה ב"שערי צדק" יוכרו על ידי המוסדות המקומיים כבעלי מומחיות בתחום ההכשרה. במסגרת זאת הודיע "שערי צדק" כי הוא מוכן לקלוט כל שנה שלושה רופאים מאתיופיה ולהכשירם בתחומי התמחות שונים. בשבועות הקרובים תאופיין רשימת התחומים שבהם תינתן ההכשרה.
בשנה שעברה הגיעו ל"שערי צדק" במסגרת פיילוט לתכנית הזאת שני רופאים שעברו הכשרה בקרדיולוגיית ילדים. "מאז חזרתם לאתיופיה הם נמצאים בקשר קבוע איתנו ואנו מייעצים להם ככל שצריך", סיפר עוד ד"ר מרין. "מלבד ההכשרה", הוסיף, "חשוב לנו לבנות ערוץ תקשורת ארוך-טווח שמצד אחד יספק להם תמיכה גם אחרי שנת ההתמחות ומצד שני יאפשר לנו להתאים את עצמנו לשטח. חשוב לנו להכיר את האמצעים העומדים לרשות הרופאים באתיופיה על מנת שנוכל לספק את ההכשרה הטובה ביותר והמתאימה ביותר עבורם".
בשלב זה "שערי צדק" הוא בית החולים היחיד בישראל שישתתף בתוכנית באופן קבוע ואף יישא בחלק מההוצאות. ברוב המימון לתוכנית יישא הג'וינט העולמי.