בעוד ארגון הבריאות העולמי פירסם בסוף השבוע קריאה דחופה לכל המדינות החברות בו לשגר בבהילות רופאים, אחיות ועובדי בריאות נוספים כמתנדבים למלחמה בנגיף האבולה המשתולל במערב אפריקה, ביקשו מכוני הבריאות של ארה"ב (NIH) והפנטגון מבכירי האפידמיולוגים האמריקנים לבנות סדרת מודלים ממוחשבים כדי להעריך את קצב התפשטות המגפה הקטלנית.
עוד בעניין דומה
ה"ניו-יורק טיימס" דיווח שלשום (יום שישי), כי התחזית שסופקה היא שהנגיף ימשיך להתפשט בקצב הנוכחי לפחות עוד שנה עד שנה וחצי. זהו פרק זמן כפול ממה שהוערך עד כה. "קיים חשש כי עד אמצע אוקטובר מספר החולים שיידבקו בנגיף האבולה במערב אפריקה יתקרב ל-20 אלף", מסר ד"ר בראיין לואיס, אפידמיולוג מהמכון לביו-אינופרמטיקה בוירג'יניה-טק (המכון הטכנולוגי של מדינת וירג'יניה).
על-פי המודל הממוחשב שיצרו לואיס ועמיתיו, אם קצב התפשטות הנגיף יימשך כמו שהוא (מבלי שתושג שליטה עליו), יש לצפות שעד ה-12 באוקטובר מספר החולים יגיע ל-18,406. אם יחול שיפור במצב בעזרת מומחי רפואה שכבר החלו להגיע למדינות בהן התפרצה המגיפה, יש לצפות שמספר החולים יגיע ל-7,861. לפי המודל, אם תחול החמרה, מספרם של הנדבקים בנגיף יטפס ל-54,895.
נכון לשלשום (יום ו'), מספר החולים עמד על 4,784 (על-פי נתוני ארגון הבריאות העולמי) כאשר מתוכם מתו כ-2,400. בהתפרצות הגדולה הקודמת של מגפת האבולה באפריקה (בשנים 2001-2000) נרשמו 425 חולים.
מנכ"לית ארגון הבריאות העולמי, ד"ר מרגרט צ'אן, מסרה כי יש צורך דחוף ב-600-500 רופאים ובכ-1,000 אחיות ועובדי בריאות נוספים במדינות שבהן התפרצה המגיפה. קובה הודיעה כי תשלח 165 רופאים ואחיות, ובכך תהיה זו המשלחת הרפואית הזרה הגדולה ביותר שתגיע לאפריקה בימים הקרובים.
"יש צורך ברופאים, באחיות, באספקה ובציוד רפואי - ומעל לכל במומחים מיומנים היטב שגם יידעו כיצד לשמור על בריאותם-שלהם תוך כדי העבודה שנדרשת עתה באפריקה", הדגישה ד"ר צ'אן.