חדשות

ארגון הבריאות העולמי הגדיר את קניה "בסיכון חמור במיוחד לאבולה"

חשש כי הנגיף הקטלני יתפשט גם למזרח אפריקה; ה-FDA אישר תרופה ניסיונית נוספת לטיפול באבולה, למרות שטרם נבדקה בבני אדם

ארגון הבריאות העולמי הכריז אתמול (יום ד') על קניה שבמזרח אפריקה כ"מדינה בסיכון חמור במיוחד" להתפשטות נגיף האבולה. עד כה נחשבות לנגועות במגיפה רק מדינות במערב היבשת: ליבריה, ניגריה, גינאה וסיירה-ליאון. קיים חשש כבד שגם חוף השנהב הממוקמת באזור תיפגע.

משמעות ההכרזה היא למעשה כי ישנו חשש שהנגיף מתפשט מעבר לאזור שבו פעל באלימות רבה בחצי השנה האחרונה. על פי הנתונים העדכניים, מספר החולים שנדבקו בנגיף מתקרב ל-2,000 ו-1069 מהם מתו כתוצאה מהנגיף הקטלני.

בתוך כך, אישר אתמול מינהל המזון והתרופות של ארה"ב (FDA) שימוש בתרופה ניסיונית נוספת נגד הנגיף. שם התרופה TKM, והיא מיוצרת על ידי חברה קנדית. התרופה לא נוסתה עד כה על בני אדם, אלא רק על קופים, בהם הפגינה תוצאות טובות בריפוי מהנגיף. האישור החריג ניתן נוכח העלייה המהירה במספר החולים והמתים מהמחלה הקטלנית .

קודם לכן אושר השימוש בתרופה הניסיונית ZMapp של חברה מקליפורניה. התרופה ניתנה עד כה רק לשלושה חולי אבולה – שני אמריקאים שמצבם השתפר בעקבות נטילתה בבית חולים בארה"ב אליו הוטסו מאפריקה וכומר ספרדי שלא שרד גם לאחר הטיפול שקיבל במדריד.

עוד שלוש חברות ביו-רפואה ופרמצבטיקה מצויות במרוץ להשגת אישור לשימוש בתרופות הניסיוניות שלהן לטובת המלחמה באבולה: חברה בשם סארפטה, חברה הביו רפואה של התאגיד היפני פוג'י-פילם וחברת ביוקריסט.

נושאים קשורים:  חדשות,  ZMapp,  מערב אפריקה,  קניה,  מגיפת האבולה,  אפריקה,  תרופה ניסיונית,  FDA,  TKM
תגובות