חדשות

הערכות: אובדן הכנסות של 350 מיליון שקל מתיירות מרפא בשל המבצע

לפי דיווחים, כ-3,000 מטופלים מחו"ל ביטלו בשבועות האחרונים את בואם על רקע המצב הביטחוני; נזק נוסף למערכת הבריאות: 200 מיליון שקלים

מבצע "צוק איתן" והמצב הביטחוני בישראל בחודש האחרון הובילו לאובדן הכנסות מ"תיירות מרפא" בישראל המוערכות ב-400-350 מיליון שקל; כך דווח הבוקר (יום ה') בעיתון הכלכלי "דה מרקר". לפי הדיווח, כ-3,000 תיירי מרפא שאמורים היו להגיע לישראל בחודשים יולי-אוגוסט ביטלו את בואם. איגוד תיירות המרפא מעריך, שעד סוף 2014 מספר הביטולים יטפס ל-8,000.

שכונת בית לאהיה בעזה לאחר מבצע "צוק איתן" (צילום: פלאש 90)

שכונת בית לאהיה בעזה לאחר מבצע "צוק איתן" (צילום: פלאש 90)

כ-500 חברות פועלות בתחום תיירות המרפא בישראל, והן אחראיות להבאתם של כ-60 אלף חולים מדי שנה לניתוחים ולטיפולים בארץ. ההכנסות מפעילות זאת מוערכות בכמיליארד שקל בשנה. "דה מרקר" דיווח, כי ההערכות הן שהמטופלים שאמורים היו להגיע לישראל יעדיפו עתה לעבור למדינות אחרות, ולא לדחות את ביצוע הטיפולים בכמה חודשים. בין מטופלים אלה נמצאים חולים מהרשות הפלסטינית, שאחראים להכנסות של מיליוני שקלים בחודש לבתי החולים בישראל, לפי הדיווח.

אתמול נעשתה הערכה ראשונית, לפיה נזקי המלחמה לכלל מערכת הבריאות בישראל מגיעה לכ-200-170 מיליון שקל, הכוללים את אובדן ההכנסות של בתי החולים, קופות החולים ומוסדות פסיכיאטריים וגריאטריים. "שירותי בריאות כללית" מעריכה כי נזקיה הכספיים מגיעים לכ-50 מיליון שקל ולדברי מנכ"ל הקופה אלי דפס - "זו הערכה שמרנית". עדיין לא ברור אם מערכת הבריאות תקבל פיצוי על הפסדיה עקב המלחמה, משרד הבריאות מסר כי צוות מיוחד מטעמו אוסף נתונים לשם קבלת תמונה מלאה של הנושא.

על-פי "דה מרקר", בבתי החולים שעברו למערך חירום נרחב נרשמה ירידה חדה בהכנסות מניתוחים ופרוצדורות שנקבעו מראש. מנגד, חלה עלייה בהוצאות שכר (שעות נוספות) של הצוותים הרפואיים. גם קופות החולים דיווחו על ירידה בביקורים אצל הרופאים.

נושאים קשורים:  חדשות,  משרד הבריאות,  תיירות רפואית,  תיירות מרפא,  שירותי בריאות כללית,  בתי החולים הציבוריים,  מבצע "צוק איתן",  מערך חירום
תגובות
חזי
08.08.2014, 19:12

אולי כמה ישראלים יזכו לניתוח פרוסטטה במועד מוקדם יותר