אביגדור קפלן הודיע היום על התפטרותו מתפקידו כמנכ"ל המרכז הרפואי "הדסה" בירושלים. במקומו מונתה באופן זמני פרופסור תמר פרץ, ראש אגף האונקולוגיה בבית החולים. ממלא מקום יו"ר דירקטוריון הדסה, אבי בלשניקוב, קיבל את התפטרותו של קפלן. המהלך נעשה כשבועיים לאחר האישור שהעניק שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דוד מינץ, לתוכנית ההבראה למרכז הרפואי-אוניברסיטאי שהוסכמה בין ארגון נשות הדסה, המרכז הרפואי, ועדי הרופאים והעובדים וממשלת ישראל.
עוד בעניין דומה
קפלן הודיע מיד עם אישור ההסכם שהוצג לבית המשפט כי "ישקול את צעדיו", בשל התנגדותו למינוי של חשב-מלווה מטעם המדינה כפי שהתוותה תוכנית ההבראה. במכתב ההתפטרות שלו כתב קפלן : "החשב המלווה אמור ליטול חלק שוטף בניהול הדסה לצד המנכ"ל, אבל מבלי שיהיה אחראי לתוצאות מהלכיו... הדבר אינו מתאים לבית חולים העוסק בהצלת חי אדם ובריפוי חולים. האחריות לניהולו התקין של בית חולים מוטלת בחוק על כל המערך הרפואי והמנהלי ובראשם על המנכ"ל".
קפלן טען עוד, כי הממשלה לא נענתה אפילו לבקשתו שהחשב המלווה לא יוכל לעצור רכש תרופות וציוד רפואי מתכלה לבית החולים. עוד הוא מפנה במכתב ההתפטרות טענות כלפי ארגון נשות הדסה. לטענתו, סוכם בין נשות הדסה לבין הממשלה שסמכויות המנכ"ל יקוצצו מעתה משמעותית ויהיו פחותות מסמכויות מנכ"ל המקובלות במרב התאגידים, לרבות גופים ציבוריים. טרם התקבלה תגובת הארגון לדברים.
"כלכליסט" דיווח היום, כי "גורמים בבית החולים" זיהו מתיחות שהשתררה בין קפלן לנשות הדסה והדירקטוריון בעקבות תוכנית ההבראה. לפי הדיווח, לחברי הדירקטוריון "היתה הרגשה שקפלן הרחיק את הדירקטוריון במידה רבה מהשפעה על הנעשה בבית החולים". העיתון כתב כי המתיחות גברה כאשר קפלן "ניסה לעשות יד אחת עם ועדי הרופאים למניעת סעיף בהסכם שקבע כי הדירקטוריון הוא שיאשר מינויי בכירים ומנהלי מחלקות".
ד"ר קפלן יסיים שנה בתפקיד המנכ"ל, אליו נבחר במיוחד כדי להשיג תוכנית הבראה למוסד הרפואי. בית החולים נמצא בגירעון של 300 מיליון שקל לשנת 2013 וגירעון מצטבר של 1.3 מיליארד שקל. תהליך גיבוש הסכם ההבראה היה ארוך ודרש סנכרון של מספר גורמים גדול מאוד.
בקבלו את התפטרות קפלן הודה לו הדירקטוריון על תרומתו הרבה. אבי בלשניקוב אמר: "ד"ר קפלן הוביל מהלכי התייעלות רבים בבית החולים והיה הקברניט אשר הוביל את הספינה המפוארת הזאת להסדר הבראה שאושר בידי בית המשפט. אנו מודים לו על תרומתו הרבה ומאחלים לו הצלחה בהמשך דרכו."
האונקולוגית פרופסור תמי פרץ נחשבת לאחת מבכירי הרופאים בהדסה. היא תפעל עתה בתפקיד מ"מ המנכ"ל יחד עם שדרת הניהול שמונתה לבית החולים, ביחד עם רואה החשבון העו"ד שלמה סירקיס, המשנה למנכ"ל המנהלתי. לפי הערכות, היא תכהן בתפקיד לפחות עד תחילת שנת 2015. "יחד הם יובילו את הדסה למימוש תכנית ההבראה וההתייעלות תוך שימת המטופל במרכז העשייה הרפואית המיטבית של המרכז הרפואי. כלי זאת תוך גיבוש ממשל תאגידי חדש לבית החולים, כפי שהוסכם עליו כחלק מתוכנית ההבראה וקיבל את אישור בית המשפט", ציינה דוברת בית החולים.
פרופסור פרץ (61) נשואה ואם לשניים. בשנת 1980 סיימה את לימודי הרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים ובשנת 1986 סיימה את ההתמחות באונקולוגיה - בהדסה עין כרם. משנת 1994 היא מנהלת את "מכון שרת" והמחלקה האונקולוגית במרכז הרפואי הדסה (בעין כרם ובהר הצופים).
בנוסף היא גם פרופסור מן המניין בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית ומכהנת כראש הקתדרה לאונקולוגיה. פרופ' פרץ זכתה במענקי מחקר רבים ופרסמה בשיתוף עם חוקרים נוספים למעלה מ-140 מאמרים בכתבי העת המובילים בתחום התמחותה.
שרת הבריאות יעל גרמן אמרה בתגובה להתפטרות, כי "יש לי הערכה רבה לאביגדור קפלן ואני יודעת שהוא ראה את עבודתו בהדסה כחלק משירות לאומי. צר לי על עזיבתו ואני משוכנעת שהיה יכול לבצע את תוכנית ההבראה ולשקם את הדסה. עם זאת, לאור המצב הכספי הקשה שאליו נקלע בית החולים - חשב מלווה הוא כורח המציאות ואמצעי של המדינה לוודא מקרוב שתוכנית ההבראה מבוצעת כראוי. נמשיך לעמוד על דרישה זו כדי להבטיח את הבראת הדסה". השרה הודתה.לקפלן "על עבודתו המסורה בשנה האחרונה".