מטה-אנליזה שהתפרסמה בכתב העת הרפואי Diabetologia מצאה עלייה מובהקת בסיכון למחלת לב ומחלות קרדיו-וסקולאריות שונות אצל חולי סוכרת מסוג-2, כאשר נשים מצויות בסיכון גדול ב-44% מזה של גברים סוכרתיים.
עוד בעניין דומה
- וילדגליפטין כטיפול נוסף לאינסולין משפר שליטה גליקמית ללא עליה בהיפוגליקמיות בחולים אסיאתיים, בעיקר סיניים, עם סוכרת סוג 2
- מחלת לב כלילית כרונית, פריצת דרך בהפחתת הסיכון לתמותה ולאירועים קרדיווסקולרים: עדכון לפי קווי ההנחיה הקרדיולוגים לשנת 2019 לטיפול במחלת לב כלילית
- וילדגליפטין לעומת אינסולין בחולי סוכרת סוג 2 שאינם מאוזנים דיים עם סולפונילאוראה: תוצאות ממחקר אקראי בן 24 שבועות
המחקר נעשה על ידי צוות בין-תחומי והובל בידי ד"ר סאני פיטרס, אפידמיולוגית מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת אוטרכט שבהולנד. הוא סקר מחדש 64 מחקרים עם אוכלוסייה מצטברת של מעל 858 אלף איש ויותר מ-28 אלף מקרים של התקפי לב ומחלות כליליות אחרות.
החוקרים ציינו, כי גורמי הסיכון למחלות הקרדיו-וסקולריות הן גיל, יתר לחץ דם, כולסטרול, עישון ו-BMI אבל הדגישו כי יש לראות בסוכרת סוג 2 גורם סיכון עצמאי.
כאשר משווים בין גברים סוכרתיים לנשים הסובלות גם הן מסוכרת מסוג-2 מתברר ששיעור הסיכון למחלות לב גבוה ב-44%, בכלל זה אירועים המסתיימים במוות. החוקרים ציינו, כי הסיבות לפער המגדרי אינן ידועות עדיין ואין מדובר בהבדלים הטיפוליים שניתנים לגברים עם סוכרת 2 לעומת נשים. כמו כן, לדבריהם אין מדובר בהבדלים פיזיולוגיים.
לדברי החוקרים, "ההשערה היא שאצל נשים חלה הידרדרות חמורה יותר באיזון הסוכר בדם, עוד לפני שמופיעה מחלת סוכרת-2. הרושם המתקבל הוא, שנשים מעלות במשקלן הרבה יותר לפני שמופיעה סוכרת-2 כך שכבר אז הן נמצאות בסיכון גבוה יותר למחלות לב – הגם שעדיין אין הוכחה אבחנתית לכך".