חדשות

ועדה מטעם האוצר והבריאות תעקוב אחר ישום הסכם ההבראה בהדסה

שרת הבריאות יעל גרמן בירכה על ההסכם שהושג ואושר: "עכשיו מגיעה שעת האמת"; מחר (יום ה') צפויות הצבעות העובדים על ההסכם

ועדה מטעם המדינה, שתכלול את נציגי משרדי האוצר והבריאות, תעקוב אחר יישום ההסכם להבראת "הדסה" ועל ביצוע צעדים לתיקון הבעיות המבניות של בית החולים. כך נמסר אמש (יום ג') בהודעה משותפת שפירסמו שני המשרדים. "בית החולים יוצא עתה לדרך חדשה שתבטיח את יציבותו הכלכלית והמשך פעילותו הסדירה", נכתב בהודעה. שרת הבריאות יעל גרמן בירכה על ההסכם והודתה לכל הצדדים שלקחו בו חלק.

סגן הממונה על התקציבים באוצר, משה בר סימן טוב (צילום: פלאש 90)

סגן הממונה על התקציבים באוצר, משה בר סימן טוב (צילום: פלאש 90)

על-פי ההסכם נקבע, שכל החלטה שיש לה השפעה על מערך השירותים הרפואיים בהדסה תדרוש מעתה את אישור משרד הבריאות. המשרד יוכל מעתה לדרוש קבלת דיווחים שוטפים אודות פעילות בית החולים. בנוסף, מבטיח ההסכם כי היקף ההכשרה של רופאים צעירים בבית במסגרת בית הספר לרפואה של הדסה והאוניברסיטה העברית וכן בשאר מקצועות הבריאות יישאר על כנו.

בראש צוות המשא ומתן בחודשים האחרונים עמד משה בר סימן טוב, סגן הממונה על התקציבים באוצר. הצוות כלל עוד את פרופסור ארנון אפק, ראש מינהל רפואה והמנכ"ל הבא של משרד הבריאות, את סמנכ"ל התקצוב והתכנון במשרד הבריאות יאיר אסרף, את סגן החשבת הכללית, יאיר טל, והמשנה ליועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד נטע דורפמן. המדינה מסרה כי הצוות עבד בצמוד לשרת הבריאות, יעל גרמן ומנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, "שהיו מעורבות באופן אישי ואקטיבי בניהול המשבר". שר האוצר, יאיר לפיד וראש הממשלה, בנימין נתניהו, עודכנו באופן שוטף על התקדמות המו"מ.

מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, התייחסה למתווה ההסדר שהושג וציינה: ״לצד סיום מהיר של המשבר, חשוב היה לנו לטפל בנושא מהשורש, תוך קביעת המנגנונים שיבטיחו את המשך פעילותו התקינה של בית החולים לאורך זמן, לטובת המטופלים ועובדי בית החולים״.

שרת הבריאות גרמן הדגישה, כי "נשות הדסה" ימשיכו להיות בעלים של בית החולים ולתרום למדינת ישראל. היא הודתה למנכ"ל בית החולים, אביגדור קפלן, "שהעמיד את ניסיונו הרב ואת חכמתו לטובת פתרון המשבר". כן הודתה לעובדים, שהיו מוכנים לבצע ויתורים ו"המשיכו תוך כדי המשבר לתת שירות רפואי ראוי ומיטבי למטופלים" וגם לצוות המשא ומתן מטעם משרדי האוצר והבריאות, "שהקדיש מאות שעות לנושא. כל הצדדים התגייסו, שילבו ידיים והתפשרו, וללא ספק זהו ההסכם המיטבי שיכולנו לשאוף אליו".

גרמן אמרה עוד: "עכשיו מגיעה 'שעת האמת'. צריך יהיה לדאוג שתוכנית ההבראה תמומש, כדי שלא נקלע למשבר דומה בעתיד. זו הסיבה שעמדנו על כך שההסכם יכלול כלי בקרה מוסדרים, שיקנו למדינה סמכויות בפועל בניהול השוטף ויגבירו את הפיקוח והמעקב אחר יציבותו הפיננסית של בית החולים. בין העקרונות שהיו חשובים לנו ואשר עמדנו עליהם בכל התוקף: שינוי משמעותי במבנה התאגידי, לרבות שינוי הרכב הדירקטוריון, העמדת חשב מלווה בבית החולים מטעם המדינה ושינוי עקרונות השר"פ, כך שלא יתבצע בשעות הבוקר ולא מתוך חדר המיון, למעט במקרים יוצאי דופן, שיצטרכו לקבל את אישור ממשרד הבריאות".

המדינה הבהירה, כי "הדסה" יוכרז מעתה כגוף נתמך. יפוקחו הסכמי השכר בבית החולים בידי הממונה על השכר באוצר ויתבצע ביטול תוספות שכר כפולות; ביטול עודפי כוננויות; השוואת דמי ההבראה למקובל במגזר הציבורי, וצמצום כוח אדם עודף.

נושאים קשורים:  חדשות,  משרד הבריאות,  משרד האוצר,  שרת הבריאות יעל גרמן,  המשבר ב"הדסה"
תגובות