בעבר דווח, כי גיוון של מזון בשנה הראשונה לחיים מפחית את הסיכון לאטופיק דרמטיטיס. כעת מדווחת אותה קבוצת מחקר, כי גיוון תזונתי בשנה הראשונה לחיים מפחית את הסיכון למחלות אלרגיות נוספות: אסתמה, אלרגיה למזון וריגוש (סנסיטיזציה) ממזון, במעקב שנמשך עד גיל שש שנים.
עוד בעניין דומה
במחקר הפרוספקטיבי נכללו 866 ילדים שהחוקרים עקבו אחריהם מלידה. ההורים מילאו יומן חודשי באשר להרגלי התזונה של התינוקות עד לגיל שנה. מידע לגבי גורמים סביבתיים ומחלות אלרגיות נאסף באמצעות שאלונים שמולאו מלידה ועד גיל 6 שנים.
גיוון גדול יותר במזון המשלים בשנה הראשונה לחיים היה קשור ביחס הפוך לאסתמה באופן תלוי מינון (שיעור סיכון [OR] מותאם לכל מוצר מזון שהוסף; 0.74; רווח בר סמך 95%; 0.61-0.89). השפעה דומה נצפתה לגבי אלרגיה למזון וריגוש (סנסיטיזציה) ממזון. נמצא קשר בין גיוון תזונתי לסיכון האלרגי גם ברמה המולקולרית.
גיוון תזונתי העלה את הביטוי של Forkhead Protein Box 3 והפחית את הביטוי של פקטור השיעתוק Cε.
החוקרים מסכמים, שגיוון תזונתי בשנה הראשונה הפחית את הסיכון למספר מחלות אלרגיות ולתגובתיות אלרגית.
ערכה: ד"ר שירי אלפרט