ארגון הבריאות העולמי (WHO) מעריך, כי שבעה מיליון מקרי מוות בטרם עת היו קשורים בזיהום אוויר בשנת 2012. ההערכות החדשות הן יותר מכפולות מההערכות הקודמות, והארגון מתייחס בהערכותיו הן לזיהום פנימי (בתוך מבנים) והן לזיהום חיצוני.
עוד בעניין דומה
זיהום אוויר קשור בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, סרטן ומחלות נשימתיות. לפי מומחי הארגון, הפחתת הזיהום עשויה להציל מיליוני בני אדם ממות. המקומות בהם נרשם הסיכון הגבוה ביותר הן מדינות בעלות הכנסה נמוכה-בינונית בדרום-מזרח אסיה ובמערב הפסיפיק. בהן, מוערך כי 3.3 מיליון מקרי מוות ו-2.6 מיליון מקרי מוות בשנת 2012 היו קשורים לזיהום אוויר פנימי וחיצוני, בהתאמה.
ההערכות העדכניות של ה-WHO מבוססות על נתוני המוות העדכניים משנת 2012, וכן על מידע על אודות הסיכון הבריאותי שבחשיפה לזיהום אוויר. הערכות של חשיפה לזיהום אוויר בחלקים שונים בעולם בוצעו על סמך מיפויים עדכניים, שהתבססו, בין היתר, על נתונים מרשומי לווין ומודלים המעריכים נשיאת מזהמים באוויר.
4.3 מיליון מקרי מוות בטרם עת בשנת 2012 מיוחסים לזיהום פנימי (בתוך מבנים). זיהום זה נובע בין היתר מבישול על פחמים או מחימום מבנים באמצעות שריפת עץ. אנשים רבים בעולם חשופים הן לזיהום פנימי והן לחיצוני.
גיבוש מדיניות ידידותית יותר לסביבה בתחומי התחבורה, האנרגיה, הטיפול בפסולת והתעשייה, קובע הארגון, תביא לא רק לחיסכון בעלויות הישירות כי אם לחסכון בעלויות על בריאות והפחתת הנזק של מזהמי אוויר על האקלים.
ערכה: ד"ר שירי אלפרט