פרופסור משנה קליני עדי רחמיאל, סגן מנהל המחלקה לכירורגיית פה ולסת במרכז הרפואי "רמב"ם" שבחיפה, מונה לתפקיד מנהל המחלקה. ד"ר רחמיאל יחליף בתפקיד את פרופסור מיכה פלד, שהחל את דרכו הרפואית ברמב"ם לפני כ-30 שנים ופורש עתה לגמלאות, כשמאחוריו רשימה ארוכה של הישגים.
עוד בעניין דומה
ד"ר רחמיאל משמש עתה גם כפרופסור משנה קליני בפקולטה לרפואה בטכניון. הוא החל את דרכו ברמב"ם ב-1985, כמתמחה בכירורגיה פה ולסתות, והשתלם במרכז לכירורגיה קרניו-פציאלית במישיגן ארה"ב, אצל פרופסור איאן ג'קסון.
משנת 2003 כיהן ד"ר רחמיאל כסגן מנהל המחלקה לכירורגיית פה ולסת ברמב"ם. עיקר פעילותו בטיפולים מורכבים כמו עיוותי פנים ולסתות, חיך שסוע, טראומה של הפנים, ויישום שיטת Distraction osteogenesis כשיטת טיפול להארכת עצמות הפנים במקרים של הצורך בבניית עצם. ד"ר רחמיאל הוא בין החלוצים בעולם בפיתוח שיטה זו, הן במחקר והן בתחום הקליני, וסיים דוקטורט (PhD) בטכניון בנושא ספציפי זה.
עד כה פירסם ד"ר רחמיאל כ-90 מאמרים בעיתונות המקצועית ופרקים בספרות הרפואית הבינלאומית. הוא גם מרצה בכינוסים בינלאומיים העוסקים בנושאים אלו.
פרופ' פלד התמחה בכירורגיה פה ולסתות ברמב"ם, תחת ניהולו של פרופסור דוד גוטמן. משנת 2001 כיהן כמנהל המחלקה לכירורגית פה ולסת. הוא השתלם במרכז לניתוחי פנים ולסתות באיסט-גרינסטד שבבריטניה, ובמיוחד בניתוחים משחזרים במקרים של עיוותי עצמות פנים. בטראומטולוגיה של הפנים והלסתות השתלם בבאזל, שוויץ, ובאונקולוגיה של ראש וצוואר במכון הלאומי לסרטן בארה"ב ובבת החולים הר-סיני שבטורונטו.
תחומי העיסוק הקליני והמחקרי העיקרי שלו: כירורגיה אונקולוגית של סרטן הפה, טראומטולוגיה של עצמות הפנים וניתוחים משחזרים של הלסתות לקראת השתלות.
בין התפקידים הרבים שמילא פרופסור פלד במהלך הקריירה הרפואית שלו: קצין רפואת שיניים בכיר בצה"ל בדרגת סגן-אלוף, יו"ר האגודה הישראלית לכירורגית פה ולסתות, יו"ר הועדה המקצועית לכירורגיה פה ולסתות ויו"ר ועדת בחינות ההתמחות בכירורגיה פה ולסתות בישראל.