במהדורה המקוונת של כתב העת Pediatrics התפרסמו בחודש שעבר תוצאות מחקר שנעשה בקרב תינוקות בבריטניה ממנו עולה, כי "תזמון נכון של תחילת האכלת תינוק בפריטי מזון מוצקים עשוי להפחית את הסיכון שלו לסבול מאלרגיה למזון".
עוד בעניין דומה
עורכי המחקר ציינו, כי ב-4-6 החודשים הראשונים לחייהם של תינוקות, מזונם צריך להיות באופן בלעדי חלב-אם, רצוי בהנקה. המחקר מצא כי במקביל להמשך ההנקה בחודשים מאוחרים יותר, יש להתחיל להציע לתינוק פריטי מזון מוצק החל מגיל מסוים. בדרך זו, מצאו, יפחת הסיכון שיפתח אלרגיות למזון.
עורכי המחקר מסרו, כי עקבו אחר 1,140 תינוקות מרגע הלידה ועד הגיעם לגיל שנתיים, בעוד האמהות עצמן מילאו דפי יומן אישי, שבהם פירטו במדויק את תפריט המזון שניתן לתינוקות, מבלי שחשדו שקיימת או עלולות להופיע תגובות אלרגיות למזון. החוקרים אישרו הופעת אלרגיות אלו בבדיקות דם.
אצל 41 מהתינוקות אובחנה אלרגיה למזון והיא אושרה בבדיקות. אלו הושוו עם 82 תינוקות בגיל תואם בריאים ללא אלרגיה. כולם נולדו בין ינואר 2006 לאוקטובר 2007.
החוקרים גם עקבו אחר משקלי הלידה ולקחו בחשבון את משכי ההריונות לצד אלרגיות שמהן סבלו האמהות עצמן וגורמים נוספים שנכנסו ל"סל השיקולים". החוקרים מצאו כי גיל 17 שבועות הוא "הגיל הקריטי": תינוקות שהאמהות שלהן החלו לנסות ולהאכילן במזון מוצק לפני הגיל הזה, היו באופן מובהק בעלי נטייה גבוהה לפתח אלרגיות למזון.
עוד ציינו עורכי המחקר, כי המשך הנקת התינוקות תוך כדי חשיפתם ההדרגתית גם לחלב פרה, היה גורם מגן יעיל כנגד האלרגיות. החוקרים הדגישו כי הגורמים האימונולוגיים שבחלב האם הם שסיפקו את ההגנה.
"אל תתחילו לחשוף תינוקות למזון מוצק לפני הגיעם לגיל 17 שבועות ואם ניתן לחכות זמן רב יותר – עדיף", כך אמרו המומחים, מאוניברסיטת סאותהמפטון, והוסיפו: "כאשר האם מתחילה לחשוף את התינוק לפריטי מזון מוצקים, עליה עדיין להמשיך ולהניק".