צריכה של פירות מסוימים עשויה להפחית את הסיכון ללקות בסוכרת מסוג 2 במהלך החיים אך צריכה של מיצי פירות עשויה להגביר את הסיכון למחלה; כך מצא מחקר משולב, שפורסם בחודש שעבר בכתב העת British Medical Journal. על הממצאים דיווח אתר החדשות הרפואי "Medscape".
עוד בעניין דומה
לפי המחקר, שהוביל פרופ' איסאו מוראקי מאוניברסיטת הרווארד, "צריכה מוגברת של פירות הומלצה בעבר במטרה למנוע שורה של מחלות כרוניות, ביניהן סוכרת מסוג 2, למרות שמחקרים אפידמיוליגיים העלו תוצאות מעורבות בנושא". לדברי החוקרים, "חוסר העקביות שעולה ממחקרים אלה יכול להיות מוסבר על ידי סוגי הפירות השונים שנצרכו על ידי הנבדקים".
החוקרים השתמשו בסקרים ובמחקרים קודמים שבדקו בפירוט את הרגלי החיים של אחיות וצוות רפואי, ואיתרו את הפירות שצריכתם הקבועה, שלוש פעמים בשבוע, היתה קשורה לסיכון נמוך יותר ללקות בסוכרת:
אוכמניות (HR, 0.74; 95% CI, 0.66 - 0.83);
ענבים וצימוקים (HR, 0.88; 95% CI, 0.83 - 0.93);
תפוחים ואגסים (HR, 0.93; 95% CI, 0.90 - 0.96);
בננות (HR, 0.95; 95% CI, 0.91 - 0.98);
אשכוליות (HR, 0.95; 95% CI, 0.91 - 0.99).
החוקרים גם מצאו כי צריכה קבועה של מלון (HR, 1.10; 95% CI, 1.02 - 1.18) או מיצי פירות (HR, 1.08 95% CI, 1.05 - 1.11) דווקא העלו את הסיכון לסוכרת מסוג 2.