חדשות

ארה"ב: שיעור התינוקות שעברו מילה ירד ב-6% בעשורים האחרונים

כיום, כ-58% מהתינוקות נימולים בבתיה"ח בארה"ב; איגוד רופאי הילדים האמריקאי קבע בשנה שעברה כי יתרונות המילה גוברים על חסרונותיה

שיעור התינוקות שנימולו בבתי חולים בארה"ב במשך שלושת העשורים האחרונים ירד בכ-6%; כך עולה מנתונים חדשים שפירסמו הרשויות בארה"ב, ודווחו אתמול בכלי התקשורת האמריקאים.

בעוד ב-1979 עמד שיעור הילדים שנימולו בבתי החולים בארה"ב על כ-64.5% מכלל התינוקות הזכרים, ב-2010 הוא הסתכם ב-58.3%. נתונים אלה אינם כוללים מילה שבוצעה כחלק מטקסים דתיים מחוץ לבית החולים (כמו ברית-מילה) או מילה שבוצעה בגיל מאוחר יותר, כפי שנוהגת לעשות חלק מהאוכלוסייה המוסלמית.

שיעור המילה בארה"ב נפוץ יחסית, לאחר שהאוכלוסייה אימצה את המנהג בעקבות יתרונות בהפחתת מקרי דלקת בדרכי השתן, מחלות מין וסרטן הפין. איגוד רופאי הילדים האמריקאי פירסם באוגוסט לפני כשנה הודעה, לפיה היתרונות של המילה גדולים יותר מהחסרונות הנובעים מהסיכון שבתהליך.

הנתונים האמריקאים מציגים ירידה גדולה יותר במערב המדינה, שם שיעור המילה עומד על כ-40% בלבד, לעומת מזרח ארה"ב. כלי תקשורת אמריקאיים העריכו כי ייתכן שהדבר משקף את השינוי הדמוגרפי בארה"ב, בה אוכלוסייה רבה יותר היא היספנית. שיעור ההיספנים במערב ארה"ב גבוה יותר מאשר במזרח המדינה.

סוכנות הידיעות "רויטרס" העריכה בנוסף, כי ייתכן שההחלטה של תוכנית הבריאות הציבורית לשכבות החלשות "Medicaid" להפסיק לשלם עבור התהליכים בחלק גדול ממדינות ארה"ב - תרמה לירידה בשיעור. הסוכנות גם ציינה כי ביטוחים פרטיים רבים הפסיקו לשלם עבור ההליך, ללא הוכחה בצורך בריאותי.

ארגון הבריאות מעריך כי כ-30% מהגברים בעולם, בגילאי 15 ומעלה, נימולים. 69% מהם מוסלמים ופחות מ-1% - יהודים.

נושאים קשורים:  חדשות,  ברית מילה,  איגוד רופאי הילדים האמריקאי,  ארה"ב,  מילה
תגובות
שבע
01.09.2013, 10:19

מעניין לקרוא את המאמר שפרסמו נציגי איגודי רופאי הילדים מכמעט כל המדינות המערביות המצביע על כך שברית היא הליך רפואי מיותר ועל ההטיות המחקריות במאמר של ה AAP.