לאחר ביסוסו של בשר אדום כגורם סיכון לסוכרת סוג 2, עולה השאלה לגבי השפעת שינויים בצריכת הבשר האדום על היארעות המחלה בהמשך. במטרה לאפיין את השפעת השינוי בצריכת בשר אדום על פיתוח סוכרת סוג 2 שנים לאחר מכן מסכם מחקר, שהתפרסם לאחרונה באתר כתב העת JAMA Internal Medicine, נתונים ממעקב אחר כ-150 אלף בני אדם.
עוד בעניין דומה
החוקרים עקבו במשך 20 שנים (1986-2006) אחר 26,357 גברים ממחקר Health Professionals Follow-up Study ו-48,709 נשים ממחקר Nurses' Health Study ובמשך 16 שנים (1991-2007) אחר 74,077 נשים ממחקר Nurses' Health Study II.
במהלך כמעט שני מיליון שנות אדם אירעו כ-7,500 מקרי סוכרת סוג 2. בהתבסס על שאלון תזונה מתוקף שמולא מדי ארבע שנים, מצאו החוקרים כי לעלייה בצריכת בשר אדום במהלך ארבע השנים שבין התשאולים נלוותה עלייה מובהקת (p<0.001) בסיכון לפתח סוכרת סוג 2 בארבע השנים העוקבות: לעלייה של חצי מנה ביום בצריכת הבשר האדום נלוותה עליה של 48% (יחס סכנה מצרפי: 1.48, רווח בר סמך של 95%: 1.37-1.59) בסיכון לפתח סוכרת בארבע השנים העוקבות. על אף שנחלש מעט, קשר זה נותר מובהק גם לאחר תקנון ל-BMI ההתחלתי ולעלייה הנוכחית במשקל (1.30, 1.21-1.41).
להפחתת צריכת הבשר האדום ביותר מחצי מנה מדי יום מהצריכה המקורית בארבע השנים הראשונות של המעקב נלוותה הפחתה של 14% (0.86, 0.80-0.93) בסיכון לפתח סוכרת סוג 2 עד תום המעקב.