חדשות

גנים הקשורים בהתהוות בקע סרעפתי מולד זוהו במחקר חדש בו השתתף כירורג ילדים משיבא

על המחקר הפרוספקטיבי מדווח Journal of Pediatrics. הרופא הישראלי הוא ד"ר מרק ארקוביץ' שהחל במחקר בתקופת שהותו בבית החולים של אוניברסיטת קולומביה בניו-יורק

ה-Journal of Pediatrics פרסם מאמר ראשון בסדרת מאמרים על תוצאות מחקר רפואי העוסק בהתהוות בקע סרעפתי מולד. בצוות המחקר חבר ד"ר מרק ארקוביץ, כירורג ילדים מבית החולים לילדים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר, יחד עם חוקרים מארה"ב. המחקר מוכר בשם DHREAMSי(Diaphragmatic Hernia Research and Exploration advancing Molecular Science).

ד"ר ארקוביץ' החל במחקר בעת שעבד כרופא בכיר באוניברסיטת "קולומביה" בניו-יורק והוא מומן בעזרת מלגת מחקר בסכום כולל של 2.8 מליון דולר, שהתקבלה ממכוני הבריאות הלאומיים של ארה"ב - NIH. ד"ר ארקוביץ' שימש כחוקר בכיר בפרויקט, ולאחר שעבר לישראל שונה מעמדו ליועץ.

ד"ר מרק ארקוביץ (צילום: בי"ח שיבא)

ד"ר מרק ארקוביץ (צילום: בי"ח שיבא)

מדובר במחקר הפרוספקטיבי הגדול מסוגו, שבו השתתפו 220 חולים מ-7 מרכזים רפואיים בארה"ב. מטרתו הייתה להוביל לזיהוי גנים הקשורים בהתהוות בקע סרעפתי מולד. במהלך המחקר נאספו מאות נתונים דמוגרפיים ולפי ההערכה הם קשורים במום הזה. במסגרת המחקר תועדו גם נתונים קליניים, וביניהם מדדי יתר לחץ ריאתי ונתוני מעקב נוירו-התפתחותי של הילדים החולים שנכללו באוכלוסיית המחקר.

ד"ר ארקוביץ' אמר אתמול: "עיקרי הממצאים שפרסמנו בעבודה הנוכחית מצביעים על כך שסיכויי ההישרדות של ילדים הסובלים מבקע סרעפתי מולד ימני זהים לאלו של ילדים הסובלים מבקע מולד שמאלי ושחומרת יתר לחץ הדם הריאתי, כמו גם משקל הלידה הם מדדים פרוגנוסטיים חשובים. ממצא מעניין נוסף הוא ששכיחות ההישרדות גבוהה יותר בקרב ילדים שנולדו מחוץ לאחד מ-7 בתי החולים שהשתתפו במחקר, ואחר-כך הועברו אל אחד מהשבעה לצורך תיקון כירורגי, בהשוואה לשכיחות ההישרדות של אלו שנולדו באחד מ-7 המרכזים. ייתכן כי מצבם של אלו ששרדו את ההעברה היה מלכתחילה קל יחסית".

לתמצית המחקר

נושאים קשורים:  חדשות,  מום מולד,  יתר לחץ דם ריאתי,  כירורגיית ילדים,  בקע סרעפתי,  מרק ארקוביץ'
תגובות