הקרדיולוג פרופסור דן ערבות (59) שניהל במשך עשר שנים את המחלקה לניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי כרמל בחיפה, חזר לבילינסון כדי לנהל את מערך ניתוחי לב-חזה. הוא מחליף בתפקיד זה את פרופסור אייל פורת שעזב את בילינסון כדי לנהל את המחלקה הקרדיולוגית בבית החולים "סנט ג'וזף" ביוסטון, טקסס.
עוד בעניין דומה
פרופסור ערבות הוא מומחה בניתוחי מעקפים ובתיקוני מסתמי לב, למד בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והתמחה בניתוחי לב באיכילוב. בהמשך, התקבל לעבודה בבית החולים "הרפילד" בלונדון להתמחות על אצל פרופסור סר מגדי יעקב, מבכירי מנתחי הלב בעולם. לאחר ארבע שנים עבר לנהל יחידת השתלות לב וריאות במרכז הרפואי של אוניברסיטת קיימברידג'.
בשנת 1992 שב פרופסור ערבות לישראל והקים את היחידה להשתלות לב וריאות במחלקה לניתוחי לב וחזה בבילינסון, שאותה ניהל אז פרופסור ברנרדו וידנה. ב-1995 הוענק לו "אות המופת" כרופא על ידי שר המשפטים דאז פרופסור דוד ליבאי. ב-2002 מונה פרופסור ערבות למנהל המחלקה לניתוחי לב וחזה בכרמל, ועתה הוא שב לבילינסון. מערך ניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי הגדול כולל גם את היחידה לניתוחי לב של ילדים במרכז שניידר ואת היחידה לניתוחי לב בבית החולים קפלן ברחובות.
פרופסור ערבות כיהן במשך שנתיים (2006-2004) כנשיא החברה האירופית להשתלות לב ריאות ובהמשך שימש יו"ר האיגוד הישראלי לניתוחי לב וחזה (2010-2007).
הישגיו הרפואיים הבולטים ביותר הם פיתוח שיטת "השתלת דומינו" יחד עם פרופסור סר מגדי יעקב וביצועה המוצלח לראשונה בעולם בלונדון (1988); פיתוח שיטת ניתוח חדשה להשתלת לב יחד עם פרופסור סר מגדי יעקוב (1990); יחד עם פרופסור ג'ון וולוורק השתתף במחקר באוניברסיטת קיימברידג' שהוביל לפריצת דרך ביכולת לבצע השתלות לב לבני אדם, מחזירים טרנס-גניים (1991); ביצוע השתלת הלב המלאכותי החיצוני הראשון בישראל יחד עם פרופסור וידנה (1994); ביצוע השתלת הלב ריאות הראשונה המוצלחת בישראל לילד חולה סיסטיק פיברוזיס יחד עם פרופסור וידנה (1995); ביצוע השתלת הלב המלאכותי הפנימי המושתל כולו בתוך בית החזה כתחליף קבוע ללב האדם, לראשונה בישראל (2006); ביצוע השתלת הלב המלאכותי הזעיר והמתקדם כיום בעולם לחולה המבוגר בעולם, בן 75, שחי עמו כבר 3 שנים באיכות חיים מצוינת (2010).
כמו כן ביצע פרופסור ערבות בשנה שעברה בישראל ניתוח נדיר מסוגו שבו הסיר לב מלאכותי שהשתיל שנתיים קודם לכן בחזה של חולה בן 28. באורח פלא, לבו המקורי של החולה התאושש לחלוטין. פרופסור ערבות הצליח, בניתוח מורכב שארך כ-10 שעות, להסיר לגמרי את כל חלקי הלב המלאכותי ולשחזר את החורים שנפערו בחוד הלב ובאבי העורקים, כתוצאה מהכנסת הלב המלאכותי. החולה ולבו חזרו לתפקוד נורמלי .
עם שובו לבילינסון אמר אתמול פרופסור ערבות: "אני שמח לחזור הביתה, למחלקה שבה עבדתי 10 שנים. החזון שלי הוא לשמר את מערך ניתוחי לב חזה בבילינסון כגדול והמוביל בארץ בתחום הזה".