בין השנים 2002 ל-2011 גדלה ההוצאה של משקי הבית בישראל על ביטוחי הבריאות הפרטיים בכ-90% - כך עולה מדו"ח של משרד הבריאות, המתפרסם הבוקר (יום ב').
עוד בעניין דומה
המסמך סוקר את מערכת ביטוחי הבריאות הפרטיים הנהוגים כיום בארץ, מציג את הבעיות השונות הקיימות בה, מונה את כשליה, משווה את המערכת למדינות ה-OECD ומעלה סוגיות הנוגעות לרגולציה הנדרשת בה. כן כולל המסמך שורה של צעדים הדרושים לשם הגנה מיטבית על צרכני הבריאות. את הדו"ח הכינו ד"ר טוביה חורב סמנכ"ל לכלכלה וביטוח בריאות וניר קידר מנהל תחום כלכלת הבריאות במשרד.
בדו"ח מצוין כי שוק ביטוחי הבריאות הפרטיים בישראל הוא ריכוזי במיוחד. 97% מהביטוחים הקבוצתיים נמצאים בידי שלוש חברות. הביטוחים הפרטיים גורמים לשאיבת כוח-אדם רפואי מקצועי מבתי החולים הציבוריים לבתי החולים הפרטיים – מצב שעלול ליצור בריחת מוחות. יש במערכת הזאת סחרור מחירים משום שחברות הביטוח מעלות את שכר הרופאים ועקב כך נוצרת מיידית פגיעה במערכת הבריאות הציבורית. כן מצביע הדו"ח על כך שצרכן הבריאות איננו מודע מספיק לזכויותיו, בין השאר משום שסוכן הביטוח לא תמיד אובייקטיבי.
בין ההמלצות של הדו"ח: יש לצרף את משרד הבריאות ואת אגף התקציבים באוצר לרגולציה על ביטוחי הבריאות לצד הממונה על הביטוח באוצר; יש להגביר את השקיפות באמצעות השוואה בין חברות הביטוח השונות ולהקים מאגר מידע למבוטחים; יש לאסור על חברות הביטוח להתנות תשלום לצרכן בכך שיממש תחילה את זכאותו בביטוח המשלים (הציבורי); ויש לשקול להוציא את האפשרות של בחירת מנתח ושירותים הניתנים בבתי החולים הציבוריים מתוך פוליסת הביטוח הפרטית.