בדירוג Bloomberg Rankings של רמת הבריאות במדינות העולם שפורסם ביום חמישי, נמצאה ישראל במקום השישי מתוך 145 מדינות. בדירוג נכללו 145 מדינות בעלות אוכלוסיה של מיליון איש לפחות. רמת הבריאות הכללית חושבה על פי חישוב ניקוד בריאות, וניקוד סיכון. הנתונים התקבלו מהאו"ם, ארגון הבריאות העולמי והבנק העולמי.
עוד בעניין דומה
ניקוד הבריאות חושב על פי תוחלת החיים במועד הלידה, שיעור תמותת התינוקות, גורמי המוות (מחלות מדבקות או בלתי מדבקות, לא נכללו פציעות עקב לחימה), שיעור התמותה בקבוצות גיל שונות, שיעור השרידות עד גיל 65 ותוחלת החיים של בני 65.
ניקוד הסיכון חושב על פי שיעורי העישון וצריכת האלכוהול, שיעור בעלי עודף משקל, רמת כולסטרול גבוהה, יתר לחץ דם, רמת סוכר גבוהה בצום או טיפול כנגד סוכרת באוכלוסיה, השיעור באוכלוסיה שאינו מבצע פעילות גופנית (לפחות 30 דקות 5 פעמים בשבוע של פעילות מתונה או 20 דקות שלוש פעמים בשבוע של פעילות נמרצת), שיעור הסובלים מזיהום ב-HIV, דירוג זיהום האויר, בטיחות המים והגישה לסניטציה, דירוג שיעור הכיסוי החיסוני בגיל שנה, שיעור הילדים הסובלים מתת משקל והסיכון לתמותת אמהות.
לגבי מדינות בעלות רמת הכנסה גבוהה לנפש (הכנסה שנתית ממוצעת של 12,276$ לאדם ומעלה), ניתן משקל גבוה יותר לעישון, השמנה, כולסטרול ולחץ דם. לגבי מדינות בעלות רמת הכנסה בינונית (1,005-12,275$ לאדם לשנה) ניתן משקל גבוה יותר ליתר לחץ דם, עישון, צריכת אלכוהול וגורמים סביבתיים. לגבי מדינות בעלות רמת הכנסה נמוכה (מתחת ל-1,005$ לאדם לשנה) ניתן משקל יתר לשיעור הזיהום ב-HIV, גורמים סביבתיים, תת משקל בילדים ותמותת אמהות.
ישראל דורגה במקום השישי, עם ניקוד כללי של 85.97%, ניקוד בריאות של 91.97 וניקוד סיכון של 6.90. במקום הראשון דורגה סינגפור, עם ניקוד כללי של 89.45%, ואחריה איטליה, אוסטרליה, שויץ ויפן. ספרד דורגה במקום השביעי, ואחריה הולנד, שודיה וגרמניה. צרפת דורגה במקום ה-13, בריטניה במקום ה-21, וארצות הברית במקום ה-33 (דירוג נמוך יותר משל דרום קובה, דרום קוריאה, כווית ואיחוד האמירויות הערביות). במקומות האחרונים דורגו מוזמביק, צ'ד, קונגו, לסוטו וסוואזילנד, עם ניקוד כללי של 0.26.
ערכה: דר' ורד פרכטר