לפחות 40% מרופאי בריטניה ישבתו ביום חמישי במחאה על תכנית הממשלה לשנות את תנאי הפנסיה שלהם. ה-BMA, הארגון המקביל להר"י, המייצג שני-שלישים מ-144 אלף הרופאים באי הבריטי ערך משאל בין חבריו. 50 אלף מהם ענו, ומתוכם 85% הביעו תמיכה בשביתה, שצפויה לשתק את מערכת הבריאות ליום אחד. 1.25 מיליון חולים לא יתקבלו על-ידי הרופאים שלהם באותו יום, למעט מקרים דחופים ביותר.
עוד בעניין דומה
על-פי התכנית שהרופאים בבריטניה מתנגדים לה, חישוב הפנסיה ייעשה בעתיד על-פי ההכנסה הממוצעת לאורך כל הקריירה. הרופאים גם יידרשו להפריש סכומים גבוהים יותר מאלו שהם מפרישים כיום לקרנות הפנסיה ולביטוחים.
רופא ששכרו השנתי היום עומד על 120 אלף ליש"ט ופורש בגיל 60, יקבל פנסיה בסך 48 אלף ליש"ט בשנה ועוד חבילת דמי פרישה בסך 140 אלף ליש"ט. לפי התכנית החדשה, רופא בן 40 יצטרך לפרוש רק בגיל 62 על מנת לקבל אותה פנסיה המובטחת לו עתה (כלומר הוא חייב לעבוד עוד שנתיים מעבר לגיל הפנסיה הנוכחי) ואילו רופא צעיר שרק מתחיל עכשיו בקריירה המקצועית שלו יידרש מעתה לעבוד עד גיל 67 כדי ליהנות מאותה פנסיה שנתית.
על-פי תחשיבים שהוצגו בתקשורת הבריטית, שכר יום עבודה של רופא קהילה (GP) מגיע ל-430 ליש"ט (שכר שנתי מעל 110 אלף ליש"ט). סכום זה לא ינוכה משכרו בשל השביתה.