ניתוח אנדוסקופי ללא מיקרוסקופ לטיפול באוטוסקלרוזיס נערך במחלקת א.א.ג. לשני מטופלים במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר. המרכז הודיע כי מדובר בניתוח ראשון מסוגו שנערך בארץ. פרופסור ללה מיגירוב היא שניתחה את שני החולים. היא מסרה כי רק בברזיל ובאיטליה ניסו אותו עד כה. שני המנותחים התאוששו במהירות ושוחררו, ודווח על שיפור ניכר בכושר השמיעה שלהם.
עוד בעניין דומה
אוטוסקלרוזיס היא מחלה באוזן המתבטאת בהסתיידות ובקיבוע של עצם הארכובה (אחת מ-3 עצמות השמע), המובילות לירידה בשמיעה. המחלה מופיעה בעיקר מגיל 30 ומעלה. כיום נהוג להיעזר באחת משתי דרכים לשיקום השמיעה במקרים אלו: ניתוח הארכובה (סטפדוטומיה), אשר במהלכו מחליפים את הארכובה בתותבת קטנטנה, או שימוש במכשיר שמיעה. כיוון שמדובר באוכלוסייה צעירה, מרבית המטופלים בוחרים בניתוח ולא במכשיר שמיעה.
הכירורגיה האנדוסקופית של האוזן התיכונה מחייבת מיומנות גבוהה, הסביר ראש המחלקה פרופסור מיכאל וולף. זו הפעם הראשונה שהטכנולוגיה יושמה במקרים של אוטוסקלרוזיס ונעשתה ללא מיקרוסקופ.
הכירורגיה האנדוסקופית מאפשרת תצפית טובה יותר על האוזן התיכונה בהשוואה לכירורגיה הקלאסית דרך מיקרוסקופ. יש לה גם יתרון במצבים שבהם יש קשיים מבניים-אנטומיים לערוך ניתוח לעצמות השמע. לפיכך, בדרך זו אפשר להקטין את היארעות הסיבוכים בעקבות הניתוח, שהבולט בהם הוא פגיעה, זמנית או קבועה, בעצב חוש הטעם.