המרכז הרפואי וולפסון בחולון יארח ביום חמישי הבא, 14 ביוני, כנס רפואי ראשון מסוגו בישראל שיעסוק בקשר שבין הפרעת קשב וריכוז (ADHD) לבין נהיגה. הכנס ייערך בשיתוף המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
עוד בעניין דומה
לקראת הכנס אמרה ד"ר מריאטה אנקה-הרשקוביץ, נוירולוגית בכירה בוולפסון כי "הפרעת קשב וריכוז קיימת אצל כ-7%-5% מהאוכלוסייה הצעירה. אצל יותר ממחציתם ההפרעה נמשכת עד גיל מבוגר. בגיל מבוגר כ-50% מהם נשארים לא מאובחנים, ולכן הם גם לא מטופלים".
ADHD פוגעת בתפקוד החושים הבסיסיים, ראייה ושמיעה, ולכן תפקודו הבסיסי של נהג הסובל ממנה איננו טוב, ורמת הסיכון למעורבות בתאונה עולה.
על-פי נתונים סטטיסטיים שנאספו בארה"ב, נוער הסובל מהפרעת קשב וריכוז מעורב פי 4 בתאונות דרכים יותר מאחרים. אולם בקרב בני הנוער שמקבלים טיפול תרופתי לטיפול בהפרעה נרשמה ירידה של כ-70% במספר התאונות שבהן היו מעורבים כנהגים. לדיאטה נכונה ללא סוכרים וחומרים משמרים ולסיגול הרגלים של חיים בריאים, לרבות שינה רציפה ואיכותית, יש השפעה מכרעת על איכות הנהיגה.
פרופסור יאיר למפל, מנהל המחלקה הנוירולוגית בוולפסון, הוסיף כי לאור העובדה שבקרב האוכלוסייה הסובלת מ-ADHD יש שיעור גבוה יחסית של תאונות, המודעות לקיומה של ההפרעה וטיפול בה בהיבט הפיזיולוגי והנפשי, יובילו בהכרח להקטנת מספר תאונות הדרכים.
פרופסור יוסף ריבק, מנהל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים אמר כי מערכות הקשב והריכוז של הנהג חיוניות לתפקודו לשם בטיחות בנהיגה שלו. הפרעות קשב וריכוז הן גורמי סיכון בנהיגה. יש קשר בין הפרעות אלו לביצוע עבירות תנועה, מעורבות בתאונות והיפגעות בהן. טיפול תרופתי ארוך טווח מסייע במידה משמעותית להגברת הקשב והריכוז באופן אחיד לאורך כל היממה ולשליטה טובה יותר בביצועי הנהיגה.