במרכז הרפואי בני ציון בחיפה בוצע מחקר ראשוני ובו נמצא כי הרדמה מקומית לתינוקות ופגים בניתוחים קשים, שכללו פתיחת בטן, אפשרה חזרה מהירה יותר שלהם לפעילות רגילה.
עוד בעניין דומה
את המחקר ביצע מנהל היחידה להרדמת ילדים בבית החולים, ד"ר מוסטפה סמרי. הוא מסר כי במחקר נבדק קצב ההחלמה של תינוקות ופגים מניתוחים קשים הכוללים פתיחת בטן. במחקר השתתפו 50 תינוקות. מחציתם עברו את הניתוח בהרדמה מלאה כשהם מונשמים, ומחציתם עברו את הניתוח בהרדמה ספינלית ואפידורלית, כשפלג גופם התחתון חסר תחושה והם אינם זקוקים להנשמה.
ד"ר סמרי מסר כי "מתוצאות המחקר עולה כי התינוקות שעברו את הניתוח בהרדמה אזורית (חצי גוף) סבלו פחות מסיבוכים נשימתיים ופעולת המעיים שלהם חזרה לתפקוד מלא תוך פחות מחמישה ימים בממוצע, לעומת תינוקות שעברו את הניתוח בהרדמה כללית ופעולת המעיים שלהם חזרה לתפקוד מלא רק לאחר חמישה ימים. קצב ההחלמה של התינוקות שעברו הרדמה חלקית היה מהיר יותר והם שוחררו לביתם מהר יותר מתינוקות שעברו את הניתוח בהרדמה כללית". עוד ציין ד"ר מסרי כי מהנתונים שהצטברו במחקר עולה שיש מקום להעדיף לערוך ניתוחים בהרדמה אזורית. לשם כך על המנתח להיות בקי בטכניקות ניתוחי המעיים בהרדמה אזורית, כיוון שהתינוקות ערניים במהלך הניתוח. מדובר בניתוח שיכול להימשך שעתיים ואף יותר, ובזמן זה התינוקות מניעים את פלג גופם העליון.
"היתרון הבולט של ניתוחים בהרדמה אזורית על פני אלו שמבוצעים בהרדמה כללית הוא שהתינוק נושם בכוחות עצמו במהלך הניתוח. אנו, המנתחים והצוות, לא צריכים להחדיר צינור לקנה ולהנשים אותו כמו בניתוחים הנעשים בהרדמה כללית. על מנת למנוע סיבוכים עתידיים, גם לאחר הניתוח, התינוק נשאר מונשם זמן מה ולוקח לנו זמן לגמול אותו מההנשמה המלאכותית".
ד"ר סמרי ציין כי ככל הידוע, מחקר מסוג זה לא בוצע מעולם בתינוקות ובפגים. מטרתו העיקרית הייתה לבדוק כיצד אפשר להפחית סיבוכים, לזרז את החלמה של התינוקות ולקצר את זמן האשפוז שלהם. דוח מלא על המחקר צפוי להתפרסם בקרוב בעיתון רפואי מוביל.