נפילות הן הסיבה הנפוצה ביותר לדימום אינטרה-קראניאלי טראומטי (TICH) בקרב קשישים, והן גורם משמעותי לתחלואה ותמותה באוכלוסייה זו. מטרתו של ניסוי רטרוספקטיבי זה הייתה להעריך אם השימוש בווארפרין\אספירין במינון נמוך (LDA) הוא מנבא של תוצאות לא טובות בקרב חולים גריאטרים שחוו TICH כתוצאה מנפילה.
עוד בעניין דומה
נסקרו גליונות נתונים של 76 חולים גריאטרים (שני 65 שנים או יותר) שסבלו מ-TICH כתוצאה מנפילה. מספר החולים שנטלו ווארפרין ו-LDA היה 12 ו-21, בהתאמה, ואילו 43 קשישים אחרים לא נטלו אף אחד מתרופות אלו (קבוצת הלא משתמשים). השכיחות של תוצאות לא טובות (ניקוד סולם התוצאות של גלזגו, 1–3) בעת השחרור חושבה. יתר על כן, משתנים מנבאים של תוצאות לא טובות זוהו באמצעות ניתוח רגרסיה לוגיסטית.
שכיחות החולים שהתקבלו לגביהם תוצאות לא טובות הייתה 75% בקבוצת הווארפרין, 33% בקבוצת ה-LDA ו-27% בקבוצת הלא-משתמשים, בהתאמה. הסיכון לתוצאות לא טובות היה גבוה יותר, באופן משמעותי בקבוצת הווארפרין בהשוואה לקבוצת ה-LDAי(P=0.03) וקבוצת הלא-משתמשים (P<0.01). ניתוח רגרסיה לוגיסטית הראה כי משתנים המנבאים תוצאות לא טובות הם גיל, ניקוד סולם התרדמת של גלזגו בתחילת הניסוי שווה או נמוך מ-13 ותזוזת קו האמצע ב-5 מ"מ ויותר.
החוקרים הסיקו כי השימוש בווארפרין, אך לא ב-LDA, עשוי להיות קשור לתוצאות לא טובות בקרב קשישים הסובלים מ-TICH כתוצאה מנפילה. יש לידע קשישים הנוטלים ווארפרין באשר לסיכון של TICH. המידע עשוי להיות חשוב לא רק למנתחי טראומה המטפלים בקשישים פצועים, אלא גם לרופאים גריאטרים הרושמים ווארפרין\LDA לחוליהם.
מקור: