טיפול באמצעות אור כחול ביילודים (NBLP) נמצא בשימוש נרחב לצורך טיפול בצהבת של היילוד והפחתת רמות בילירובין בפלסמה כדי למנוע קרניקטרוס (Kernicterus). קיים מידע מועט ואף סותר בספרות לגבי השפעת NBLP על התפתחות נגע מלאנוציטי.
עוד בעניין דומה
החוקרים ערכו ניסוי בתאומים כדי להבין טוב יותר את התפקיד של NBLP בהתפתחות נגע מלאנוציטי. נחקרו גם תפקידים של גורמים סביבתיים ומבניים ביצירת נגע.
59 תאומים מונוזיגוטיים ודיזיגוטיים נכללו בניסוי מייצג. אחד מן התאומים קיבל NBLP והאחר לא. בדיקה של העור בכל הגוף נעשתה כדי לקבוע את הצפיפות של נגעי עור מלאנוציטיים. השכיחות של נגעים אוביאליים (uveal) פיגמנטליים שפירים הוערכה במהלך בדיקה אופתלמולוגית מפורטת.
החוקרים השתמשו בשאלון מתוקנן כדי להעריך מידע הקשור לחשיפה לשמש ולמשתנים אחרים. לצורך חיפוש אינטראקציות גנטיות-סביבתיות אפשריות המעורבות בהופעתם של נגעים פיגמנטליים, וריאנטים של קולטן למלאנוקורטין 1 ופולימורפיזם V1439 של גנים של היסטידין-אמוניה ליאז, נקבעו אף הם בתאומים שהשתתפו.
NBLP נמצא קשור לשכיחות גבוהה יותר משמעותית של נגעים מלאנוציטים הן בעור והן באוביאה (ענבית) בעין. לא נמצא קשר בין פולימורפיזם גני ובין מספר השינויים הפיגמנטליים בקבוצת הניסוי שנבדקה.
החוקרים הסיקו כי NBLP עלול להיות גורם סיכון להתפתחות של נגעים מלאנוציטיים. טיפול רפואי באמצעות מנורות אור כחול הוא טיפול סטנדרטי וחיוני ברפואת יילודים ולכן יש צורך במחקרים נוספים כדי לברר את תופעות לוואי ארוכות הטווח של טיפול זה.
מקור: