בית הדין הארצי לעבודה בתל-אביב דחה היום (יום ה') את תביעת ועדי הרופאים בבתי החולים איכילוב, רמב"ם ואברבנאל, לביטול רישום ההסכם שנחתם לפני כשבועיים וחצי עם המדינה.
עוד בעניין דומה
נשיא בית הדין, השופט מיכאל שפיצר, קבע דיון נוסף ל-6 בנובמבר. השופט ציין כי הוא התרשם שההסכם שנחתם מקיף בהתייחסות שלו, והוסיף כי "ביטול הסכם קיבוצי הוא דבר שאין לו תקדים". עוד ביקש השופט מהרופאים המתפטרים "למשוך את מכתבי ההתפטרות. על הרופאים להוכיח רצון טוב. החרב המתהפכת של מכתבי ההתפטרות מפריעה לדבר".
השופט מתח ביקורת על עו"ד סיגל פעיל שייצגה את העותרים ונזף בה על הלשון הצינית והמזלזלת בה ניסחו המתנגדים את הבקשה.
בתביעה ביקשו ועדי הרופאים צו מניעה נגד רישום ההסכם החדש אצל רשם ההסכמים הקיבוציים במשרד התמ"ת. מגישי הבקשה טוענים כי התברר להם מההסכם שהוא פוגע בזכויותיהם וכי בניגוד למה שהוצג לפני הרופאים הוא אינו משפר את שכר הבסיס, אינו פותר את בעיות הרפואה הציבורית בישראל ואף משתק את הרופאים ל-9 שנים מבלי שיוכלו לשנות את מצבם ולשפר את תנאיהם.
השופט הוסיף כי "ביטול הסכם קיבוצי הוא דבר שאין לו תקדים" וביקש מהרופאים המתפטרים "למשוך את מכתבי ההתפטרות. על הרופאים להוכיח רצון טוב"
עוד דרשו ועדי הרופאים כי יוצא צו מניעה שמחייב את הר"י להודיע למעסיקים כי המשא ומתן לא הסתיים ויש להמשיכו "כדי להביא לתיקון 'העיוותים החמורים' בהסכם".
בתגובה מסרה הר"י: "ההסתדרות הרפואית מייצגת למעלה מ-186 איגודים וחברות, וההסכם שנחתם מעניק ייצוג נאות לכולם תוך שקלול כלל האינטרסים והצרכים. אנו מצרים על כך שישנה קבוצת רופאים שהרגישה לא מיוצגת על אף העובדה שנציגיהם חברים בוועד המרכזי של הר"י והם עודכנו לכל אורך הדרך בפרטי המו"מ. אנו חושבים כי הסכם המתייחס באופן נרחב לבעיות ולעיוותים הקיימים במערכת הבריאות ומציע את הבסיס הרחב ביותר של פתרונות בראייה כוללת - הוא הסכם טוב. אנו סמוכים ובטוחים שהדברים יתבהרו בבית הדין".
ההסכם עם הרופאים אמור להיכנס לתוקף כבר בשבועות אלה. העלאת השכר הראשונה אמורה להיכנס לתוקפה במשכורת אוקטובר.