אלצהיימר

צריכה מוגברת של ויטמין E קשורה להפחתת הסיכון לשיטיון

על פי תוצאות המחקר, שנערך בהולנד, ויטמין E במינון גבוה קשור היה עם ירידה של 25% בסיכון ללקות בשיטיון

ברטלר וחב' מרוטרדם ניסו לברר מהי השפעת נוגדי חמצון שונים על התפתחות שיטיון במבוגרים. החוקרים עקבו אחר 5,295 בני אדם מעל גיל 55 שנים, ובמשך עשור אובחנו 465 מהם כלוקים בשיטיון, מהם 365 חלו במחלת אלצהיימר.

מבין הנשים והגברים שנטלו מינון גבוה של ויטמין E, רק 120 פיתחו שיטיון לעומת 164 בקבוצת המינון הנמוך. מבין כל המשתנים שנבדקו, כגון גיל, השכלה, משקל, עישון ועוד, רק ויטמין E במינון גבוה (18.5 מ"ג ביום, מעט מעל המינון היומי המומלץ, שהוא 15 מ"ג), קשור היה עם ירידה של 25% בסיכון ללקות בשיטיון.

נוגדי חמצון אחרים שנבדקו, ויטמין C וביתא קרוטן, לא השפיעו על שיעור השיטיון. המקורות העיקריים לוויטמין E במחקר זה היו: ירקות, שמנים, מרגרינה וחמאה.

ערך: איתן ישראלי

למקור בכתב העת Arch Neurol 2010
פורסם לראשונה בעיתון "הרפואה" יוני 2011, כרך 150, חוברת 6

נושאים קשורים:  אלצהיימר,  נוגדי חימצון,  שיטיון,  ויטמין E,  מחקרים
תגובות