מספר חולי הסוכרת הכפיל את עצמו מאז שנות ה-80, כך דיווח כתב העת "לנסט" במהדורה המקוונת שלו. על פי הדיווח, במחקר משותף ל"אימפריאל קולג'" בלונדון ואוניברסיטאות הארוורד, ברקלי, ארגון הבריאות העולמי וחוקרים ממכוני מדע ורפואה נוספים בעולם, מתברר שמספרם של חולי סוכרת סוג 2, יותר מהכפיל עצמו: מ-153 מיליון בני אדם, ל-347 מיליון בני אדם. החוקרים הזהירו מפני ההשלכות של מגמת העלייה.
עוד בעניין דומה
בדיווח נמסר עוד כי כי החוקרים ניתחו נתונים לגבי 2.7 מיליון איש מכל העולם, בעזרת שיטות סטטיסטיות שמטרתן לנבא נתונים עולמיים.
עורכי המחקר קראו לבצע אבחון וטיפול טובים ויעילים יותר כדי להילחם בשכיחות המחלה, ובכך שהפכה ל"מגיפה עולמית". החוקרים סבורים כי הסיבות ל- 70% מהעלייה בשכיחות המחלה, נובעות מהעלייה בתוחלת החיים, אך גם מסיבות אחרות.
העלייה הניכרת ביותר נרשמה באיי האוקיינוס השקט, איי מרשל, שם אחת מכל שלוש נשים סובלת מסוכרת ואחד מכל ארבעה גברים.
אם לא יקודמו תוכניות אבחון וטיפול רפואי טובות יותר, המחלה תמשיך להוות עול כבד על מערכות הבריאות בעולם. הסוכרת עלולה לגרום לנזק לכליות ואף ולעיוורון, מחלות לב ושבץ. סוכרת מסוג 2 קשורה משמעותית להשמנה. מקרב המדינות המפותחות, שיעור חולי הסוכרת הגבוה ביותר הוא בארה"ב. שיעורי הסוכרת נמוכים יחסית בחלק ממדינות מערב אירופה.
עורכי המחקר ציינו כי ההוצאות על תרופות לטיפול בסוכרת עומד כיום על 22 מיליארד יורו בשנה ובתוך ארבע שנים (עד 2015) הן עלולות להגיע ל-30 מיליארד יורו.