חוקרים מאוניברסיטת אוטרכט בחנו את ההשפעה של נטילת תרופות נוגדות-דיכאון מקבוצת SSRIs במהלך ההריון על התנהגות העובר. הם ערכו בדיקות אולטרה-סאונד לנשים בהריון שנטלו סוגים שונים של תרופות מקבוצת SSRIs, במינונים שונים (נמוך, סטנדרטי, גבוה).
עוד בעניין דומה
שלוש בדיקות אולטרה-סאונד בוצעו במהלך ההריון, שתיים בטרימסטר השני ואחת בטימסטר השלישי. בניסוי השתתפו 96 נשים שנטלו את התרופות לכל אורך ההריון, 37 נשים שהפסיקו ליטול את התרופות בתחילת ההריון או טרם ההתעברות ו-130 נשים שלא נטלו תרופות בשום שלב.
בהשוואה לעוברים שלא נחשפו ל-SSRIs או שנחשפו לתרופות במינונים נמוכים, הפגינו עוברים, שנחשפו למינונים רגילים או גבוהים של SSRIs, עלייה משמעותית בפעילות המוטורית הן בתחילת הטרימסטר השני והן בסופו. בנוסף, בלטה במיוחד הופעה של שינת non-rem מופרעת בטרימסטר השלישי. שינה זו התאפיינה בתנועות גוף מתמשכות, קרי בירידה בבקרה מעכבת על הפעילות המוטורית במהלך השינה. תופעה זו חריגה, אך לא ברור מה משמעותה, אם יש כזו, להתפתחות הילוד.
לא נמצאו הבדלים בין ההשפעה של תרופות שונות מקבוצת SSRIs. ההשפעה של התרופות על הפעילות המוטורית של העובר היתה ביחס ישר למינון.
ערכה: ד"ר דורית שנון
מקור: