רוב מכריע מבין הרופאים והמומחים לתזונה ממליצים להגביל אכילת בשר אדום, כיוון שהוא מכיל כמות גדולה של שומן, במיוחד חומצות שומן רוויות וכולסטרול. מחקרים רבים שנעשו בעולם והשוו שיעורי תחלואה בין אוכלי בשר לאלה שלא אכלו בשר מהולכי על-ארבע, הראו שבאוכלי בשר נמצא שיעור גבוה יותר של טרשת עורקים (התקפי לב, אירועים מוחיים, מחלת עורקים היקפיים ומחלות כליה).

 ראוי להוסיף, כי בשר כשר גם הוא מכיל כמות גדולה של מלח ולכן בארץ רצוי להגביל צריכת בשר

מחקר חדש שנערך בביה"ס לבריאות הצבור של אוניברסיטת הארוורד בארה"ב, ניתח מחדש תוצאות של כמה עשרות מחקרי אוכלוסיה גדולים מארצות שונות והפריד בין אוכלי בשר בלתי מעובד לבין בשר מעובד (נקניקים, נקניקיות, בשר מעושן וכו').

הסתבר, כי עודף תחלואה במחלת לב ויתר לחץ דם נמצא בעיקר בין אלה שאכלו מוצרי בשר מעובדים ולא בין אלה שאוכלים בשר טרי בלתי מעובד.
חישוב שערכו החוקרים מראה, כי אכילת 100 גרם בשר בקר ביום (בערך חצי סטייק) אינה כרוכה בעודף תחלואה לעומת אלה שאינם אוכלי בשר.

לעומת זאת, אכילה יומית של 50 גרם בלבד מוצרי בשר מעובדים כרוכה בעלייה של 45% בתחלואה.

מוצרי בשר מעובדים מכילים הרבה מאוד מלח וכן חומרי שימור, בעיקר תרכובות חנקן, הקשורות לעליה בתנגודת לאינסולין

סיכון היתר לחלות בין אוכלי נקניק, נקניקיות ומוצרים דומים מתבטא בעיקר ביתר לחץ דם, סוכרת, התקפי לב ומחלת עורקים. כמו כן, נמצא ביניהם עודף תחלואה בסוגי סרטן מסוימים, במיוחד סרטן המעי הגס, אם כי ללא מובהקות סטטיסטית.

ההסבר המוצע ע"י החוקרים הוא, כי מוצרי בשר מעובדים מכילים הרבה מאוד מלח וכן חומרי שימור, בעיקר תרכובות חנקן, הקשורות לעליה בתנגודת לאינסולין ולכן, סיכון יתר לחלות בסוכרת. לעניין זה ראוי להוסיף, כי בשר כשר גם הוא מכיל כמות גדולה של מלח ולכן בארץ רצוי להגביל צריכת בשר.

כמו כן, צליית בשר על גבי גחלים או אש פתוחה, כפי שמקובל בתרבות המנגל בארץ, גורמת לשריפת השומנים ולהיווצרות כמות גדולה של שומן מחומצן שאינו עובר עיבוד רגיל בכלי הדם, ונוטה לשקוע בדפנות וליצור רבדים טרשתיים.

לכן, אף שהתברר כי בשר בקר מזיק פחות משחשבנו, עדיין יש להגביל את כמות הבשר בדיאטה, להימנע ממוצרי בשר מעובדים ולהשתדל להמעיט ככל האפשר באכילת "בשר על האש".