חדשות

"הדסה": מנהל המחלקה ההמטו-אונקולוגית ילדים ו-5 רופאים בכירים הודיעו על עזיבה

הצעד החריף הוכרז לאחר שסכסוך בין רופאי המחלקה בראשות פרופ' מיקי וינטראוב לבין הנהלת "הדסה" בראשות פרופ' זאב רוטשטיין הלך והחריף בשבועות האחרונים; הרקע להתפטרות: שינויים פרסונליים ורצון לאחד מחלקות ב"הדסה"

המרכז הרפואי "הדסה" בעין כרם (צילום: אילוסטרציה)

מנהל המחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים במרכז הרפואי "הדסה" בירושלים, פרופסור מיקי וינטראוב, ביחד עם חמישה מהרופאים הבכירים במחלקה, הודיעו הבוקר כי הם עוזבים את בית החולים. ההתפטרות הקולקטיבית, בתום סכסוך שנמשך שבועות בין רופאי המחלקה להנהלת "הדסה", תיכנס לתוקף ביוני.

בחודש שעבר דחה משרד הבריאות את בקשת בית החולים "שערי צדק" לפתוח מחלקה המטו-אונקולוגית ילדים חדשה, ולקלוט בה את ששה הרופאים מ"הדסה". המהלך שנקטו ששה הרופאים הבכירים נעשה בעקבות מחלוקת מהותית עם הנהלת "הדסה", ובמיוחד עם המנכ"ל פרופסור זאב רוטשטיין.

המחלקה ההמטו-אונקולוגית ילדים ב"הדסה", בניהולו של פרופסור וינטראוב, נחשבת לאחת הטובות בישראל. מטופלים בה ילדים חולי סרטן מרחבי הארץ. בעבר נערכה הפגנה של הורי הילדים המטופלים, שקראו להנהלת "הדסה" לפעול להשארת הצוות. תמיכה ברופאים הובעה גם ב"פייסבוק".

מסדרונות בית החולים "הדסה עין כרם" (צילום: "פלאש 90")

מסדרונות בית החולים "הדסה עין כרם" (צילום: "פלאש 90")

ועדי הרופאים ב"הדסה": "מדובר בכישלון חמור של ההנהלה והדירקטוריון ובאבדה כואבת לציבור המטופלים באזור ירושלים"

הרקע להתפטרות פרופסור וינטראוב וצוותו, כפי שמסרו, הוא שנפגעו תנאים המשך עבודתם ב"הדסה". לדבריהם, פרופ' רוטשטיין החליט לאחד את שתי המחלקות להשתלת מח עצם – זו של הילדים עם זו של המבוגרים. הצוות הרפואי בהמטואונקולוגית ילדים טוען, שאיננו יכול לקחת אחריות מקצועית במהלך כזה, וכי השתלות צריכות להתבצע במחלקה ייעודית לילדים. בנוסף, טוען הצוות כי הצעד גורר שינויים פרסונליים, הכוללים העברת רופאים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית ילדים.

מאז שהסכסוך הפך לפומבי, ניסה פרופ' רוטשטיין להניא את פרופסור וינטראוב מכוונתו לעזוב את בית החולים. במכתב ששלח לו, ושפורסם בתקשורת, הוא אמר כי עזיבת הצוות תהיה "מכת מוות לבית החולים". במכתב נכתב עוד: "כוונתי מהרגע שלקחתי על עצמי את ניהול 'הדסה' הייתה להפסיק את הדימום של המוסד, לעשות הכול כדי לפתחו ולהגיע להישגים של מרכז רפואי מוביל - רפואית ואקדמית. לא הייתה כל כוונה לפסוח על מחלקתך בהקשר הזה. הירי על כוחותינו שהגיע מהכיוון שלך מאוד לא מצא חן בעיני. הוא מיותר, לא נכון, הוא פוגעני ולא משרת אותך ולא את שאיפות הצוות האיכותי שאתה מנהל".

ועדי הרופאים ב"הדסה" הגיבו להתפטרות, ואמרו בהודעה: "למרות שדרישות המחלקה הועלו כבר לפני כחצי שנה ולאחר חודשים של גרירת רגליים מצד ההנהלה, החליט צוות המחלקה ההמטואונקולוגית לילדים לעזוב את בית החולים. מדובר בכישלון חמור של ההנהלה והדירקטוריון ובאבדה כואבת לציבור המטופלים באזור ירושלים. הם יצטרכו להיגרר לבתי חולים מרוחקים יותר כדי לטפל בילדיהם.

"זו איננה העזיבה הראשונה מאז שההנהלה החדשה נכנסה לתפקידה. אבל עזיבה של רופאים מקצועיים ומסורים כאלה מעידה על כישלונה החריף של ההנהלה שמאמינה בפתיחת חזיתות ולא בהשקעה ברפואה למען ציבור המטופלים. עזיבת צוות שלם, מקצועי, אקדמאי, מהשורה הראשונה בארץ ובעולם היא אבדה קשה להדסה שתאבד את מעמדה כמרכז רפואי מוביל וכבית חולים שלישוני המסוגל להעניק את כלל שירותי הרפואה ברמה הגבוהה ביותר. כל זה משליך זה על תפקוד ההנהלה והדירקטוריון. הגיע הזמן שנראה את שר הבריאות מתערב ומציל את הדסה מקריסה נוספת".

תגובת הנהלת "הדסה": "הנהלת בית החולים תעשה כל שלאל ידה כדי שאף ילד לא יפגע מההתפטרות הקולקטיבית הזו".

משרד הבריאות מסר בתגובה: "בעקבות המשבר במחלקת אונקולוגיה ילדים בהדסה, הנחה שר הבריאות יעקב ליצמן את מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, לפעול מול בית החולים על מנת להבטיח את הרצף הטיפולי במחלקה, מתוך דאגה לשלומם ובריאות הילדים ובני משפחותיהם.

"משרד הבריאות פועל מזה תקופה ארוכה למצוא פתרון בין הנהלת הדסה לבין מנהל המחלקה. אנו מצרים על הגעת הצדדים למבוי סתום ואנו בטוחים כי רק טובת הילדים לנגד עיני כל הצדדים.

"מנכ"ל משרד הבריאות נועד באחרונה עם נציגי הרופאים, כדי להבטיח שהמשבר הפוקד את המחלקה לא יפגע בילדים וכי כל מצב שייווצר הינו הדרגתי וכולל חלופות אפשריות לפי שלבים ולאורך זמן.

"שר הבריאות קורא לצדדים להגיע לעמק השווה לטובת הילדים. במקביל שוחח שר הבריאות עם מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין, והבהיר כי יש להבטיח שהמחלקה תישאר ערוכה למענה מתאים בכל סיטואציה אפשרית.

"משרד הבריאות ימשיך לפעול בכל דרך, גם במהלך החודשים הקרובים עד מועד הכניסה האפשרית של ההתפטרות לתוקף, לסייע להדסה ולרופאי המחלקה, לוודא את השמירה על הרצף הטיפולי לטובת הילדים".

נושאים קשורים:  חדשות,  המרכז הרפואי "הדסה",  המרכז הרפואי "שערי צדק",  פרופ' זאב רוטשטיין,  פרופ' מיקי וינטראוב,  סכסוך,  עימות,  שינויים
תגובות
אנונימי/ת
06.03.2017, 06:48

בפעם הקודמת שנושא זה פורסם הבעתי תמיכה בלתי מסויגת בפרופ' וינטרוב ומחלקתו וזאת עקב ההערכה הרבה שיש לי לעבודתם, מסירותם ויושרם. אם נסתכל על המצב בנושא מח עצם בהדסה. מחלקת הילדים בעודף ביקוש והיא דוחה חולים. מחלקת המבוגרים עם מיטות ריקות - שילוב המחלקות הינו פתרון אידאלי בו ינתן טיפול לילדים נוספים ע"ח מיטות המבוגרים כאשר הבקרה הספציפית הרלבנטית לרפואת ילדים יישו ע"י רופאי הילדים המגיעים ממחלקתו של פרופ' וינטרוב. לי זה נראה פתרון אידאלי שאמנם מחייב פתרונות אישיים אבל ללא ספק יספק יותר רפואה וינצל את המשאבים של הדסה טוב יותר לטובת החולים.