אנגיואדמה תורשתית

עיכוב Kallikrein בפלזמה כטיפול מניעתי באנגיואדמה תורשתית

מתן lanadelumab למטופלים עם אנגיואדמה תורשתית על רקע C1 inhibitor deficiency הוביל לירידה ברמות cleaved high molecular kininogen ולירידה במספר התקפי אנגיואדמה

02.03.2017, 09:01
אנגיואדמה תורשתית (מקור: ויקיפדיה)

אנגיואדמה תורשתית על רקע חסר ב-C1 inhibitor מתאפיינת בהתקפים חוזרים ולא צפויים של נפיחות רקמות רכות על רקע עלייה ברמות kallikerin בפלזמה ושחרור מוגבר של ברדיקינין כתוצאה מפירוק של high molecular weight kininogen.

במחקר שפורסם ב-NEJM העריכו החוקרים את הטיפול המניעתי ב-lanadelumab, המשמש כ-kallikerin inhibitor , בטיפול במחלה זו.

החוקרים ביצעו מחקר phase 1b, רנדומלי, רב מרכזי, כפול סמיות ומבוקר פלצבו בו מטופלים עם אנגיואדמה תורשתית על רקע חסר C1 inhibitor קיבלו טיפול ב-lanadelumabי(24 חולים) או פלצבו (12 חולים) ב-2 מנות עוקבות בהפרש של 14 יום.

המטופלים שקיבלו lanadelumab קיבלו מינונים שונים שנעו בין 30 מ"ג ל400 מ"ג בסך הכל. הפרופיל הפרמקודינמי של התרופה הוערך על ידי מדידת רמות של cleaved high molecular kininogen בפלזמה ויעילות הטיפול הוערכה על ידי מספר ההתקפים במטופלים שקיבלו 300 מ"ג ו-400 מ"ג מול פלצבו, בטווח של 8-50 יום לטיפול.

במהלך המחקר לא היו הפסקות טיפול בשל תופעות לוואי, SERIOUS ADVERSE EVENTS או תמותה. תופעות הלוואי שתוארו תחת הטיפול היו התקפי אנגיואדמה, כאב במקום ההזרקה וכאבי ראש. רמות lanadelumab בפלזמה עלו באופן פרופורציונלי בהתאם למינון שניתן פומית.

הטיפול ב-lanadelumab במינונים של 300 מ"ג ו400 מ"ג הוביל לירידה ברמות cleaved high molecular kininogen לרמות דומות לאוכלוסייה הכללית. בין ימים 8 ל-50 לטיפול נצפתה ירידה של בין 88%-100% במספר התקפי האנגיואדמה במטופלים שקיבלו 300 מ"ג ו-400 מ"ג של lanadelumab ביחס לפלצבו.

החוקרים סיכמו, כי לאור הממצאים במחקר קטן זה מציינים החוקרים כי מתן lanadelumab כטיפול מניעתי למטופלים עם אנגיואדמה תורשתית על רקע חוסר C1 inhibitor הוביל לירידה במספר ההתקפים ולירידה ברמות cleaved high molecular kininogen בפלזמה.

מקור:
Banerji A, Busse P, Shennak M, et al. Inhibiting Plasma Kallikreinn for Hereditary Angioedema Prophylaxis. N Engl J Med. 2017;376(8):717-728. doi:10.1056/NEJMoa1605767

נושאים קשורים:  אנגיואדמה תורשתית,  אלרגיה,  C1 INHIBITOR DEFICIENCY,  מחקרים
תגובות
02.03.2017, 19:08

קאלקריין מהווה יעד מבוקש לטיפול באנגיואדמה תורשתית. כבר מספר שנים משתמשים בתכשיר בשם קאלביטור (eccalantide) הניתן בהזרקה לעור בעת התקף. החידוש בנוגדן החדש הוא האפקט המתמשך שלו. הוא מתוכנן להשפיע למשך שבועיים עד חודש ולמנוע התקפים. השאלה העיקרית היא האם מערכות פיזיולוגיות חיוניות הנזקקות להפעלת קאליקריין לא ייפגעו....